ATLÈTIC - JUVENTUS (2-0)

L'Atlètic juga bé i guanya (2-0)

Un Juventus decebedor s'estavella al Metropolitano contra l'ambició dels de Simeone

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Juventus - Wanda Metropolitano  Madrid  Spain - February 20  2019  Atletico Madrid s Jose Gimenez celebrates scoring their first goal    REUTERS Sergio Perez

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Juventus - Wanda Metropolitano Madrid Spain - February 20 2019 Atletico Madrid s Jose Gimenez celebrates scoring their first goal REUTERS Sergio Perez / SERGIO PEREZ (REUTERS)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El partit pintava com un d’aquells moments en què, després d’un bon joc i un mal resultat, Simeone recorreria al tòpic: «Prefereixo jugar malament i guanyar». Davant de la Juve no li va caldre jugar malament, va ser millor, més intens i més ofensiu que el rival. Li va costar una bona dosi de sofriment, però s’emporta un avantatge considerable per a la tornada i un reconeixement de confiança.

Es respirava el gran ambient de les nits de Champions que el cholisme ja ha viscut, en un altre escenari, però gairebé amb el mateix equip. Amb el conjunt unit, petri i batallador amb què va recuperar els seus orígens amb quatre centrecampistes purs i Diego Costa com a punta de llança.

Volia ser el cop d’efecte d’un Simeone que ho va disposar tot perquè el seu equip sortís a devorar el rival, amb un Costa que ja va confirmar el tècnic que no estava per a 90 minuts, però amb el qual va sorprendre al començament perquè liderés la pressió intensa i les transicions vertiginoses del seu equip.

El davanter va aguantar poc més de mitja hora amb aparicions constants i desequilibrants, però es va anar apagant quan el seu físic li va recordar que ha estat mesos de baixa. Ja gairebé fos, a l’inici de la segona part, va fallar la millor ocasió del seu equip amb un xut desconsideradament desviat després d’una carrera espectacular, moments abans d’anar-se’n a la banqueta.

Allegri, amb la sobtada baixa de Khedira per una arrítmia, de la qual ja ha sigut intervingut, va dotar el seu Juventus d’encara més poder ofensiu amb la pilota als peus, amb l’entrada de l’uruguaià Bentancur per darrere d’un Dybala amb plenes llibertats, Mandzukic i Ronaldo.

La Juve va intentar adormir la bèstia amb la possessió i va començar a rondar, a través de la pilota aturada, els dominis d’un Oblak que va haver d’intervenir en una falta llunyana de Cristiano i només va poder mirar com s’escapava per sobre de la seva porteria un gran cop de cap de Chiellini.

Superat sense premi el quart d’hora inicial, l’Atlètic va replegar un pas més i va començar a elaborar més les jugades, encara amb més perill que les decreixents aparicions dels jugadors més desequilibrants de la Juve en els últims metres.

L’Atlètic llavors va lligar de mans el seu rival a còpia de ritme, possessió i fases intercalades de pressió asfixiant i creació cuidada, amb arribades més prometedores que productives. Començava a percebre’s la sensació que l’equip de Simeone estava gastant la majoria de la seva munició sense assolir l’objectiu, una Juve frustrada i sense gaire presència ofensiva.

Després del descans, el Juventus va avançar uns metres la seva línia defensiva per millorar la seva prestació en el partit, però el que va trobar van ser dos contraatacs letals en contra que l’Atlètic no va aprofitar, primer Costa i després Griezmann, que va enviar al travesser una vaselina preciosa.

Notícies relacionades

En plena ebullició i amb la Juve buscant d’on li venien els cops, van entrar Morata, Lemar i Correa. Simeone ho va apostar tot al vermell per aconseguir el premi merescut que se li havia negat, i gairebé el va obtenir gràcies a un incommensurable gol de Morata que, després de la segona celebració del davanter, l’àrbitre va anul·lar prèvia revisió del VAR per un forcejament en la rematada.

Quan començava a pesar sobre l’Atlètic el fiasco del gol anul·lat, enmig de la frustració i l’enuig, va tornar a aparèixer Morata per rematar un córner que va acabar rebutjat a les botes de Giménez, que va disparar el cor de tots els atlètics per aconseguir el gol que havia buscat amb un afany incansable. Amb el Juventus fora de combat, l’Atlètic va acabar d’encaminar l’eliminatòria amb un altre gol, ara de Godín, després d’una altra centrada lateral, per culminar una feina grandiosa.