EL NOU REFORÇ BLANC-I-BLAU

Wu Lei: "¡Visca l'Espanyol!"

El davanter xinès, de 27 anys, es mostra il·lusionat amb el repte de jugar per primera vegada a Europa

rpaniagua46759592 newly signed espanyol soccer player wu lei poses for a pictu190129200909

rpaniagua46759592 newly signed espanyol soccer player wu lei poses for a pictu190129200909 / Manu Fernandez

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Wu Lei (Nanjing, 27 anys) ja llueix amb la samarreta de l’Espanyol. Aquest dimarts el davanter xinès ha viscut una jornada intensa en la seva estrena com a jugador blanc-i-blau. En la seva primera aventura europea, el punta s’ha mostrat il·lusionat amb la seva nova destinació. Ha firmat per dues temporades amb opció a una tercera i aquest dimecres es decidirà el tractament que segueix amb la lesió de clavícula que es va produir a la Copa d’Àsia. "És un honor venir a un club centenari com l’Espanyol. Se’m passen pel cap jugadors com Raúl Tamudo, que he conegut aquest matí. Estic molt content d’incorporar-me a aquesta gran família", ha proclamat.

Tot just aterrar a l’aeroport del Prat, a Wu Lei ja l’esperaven amb una bufanda periquita de la qual no s’ha separat. "¡Visca l’Espanyol!", ha sigut el seu primer crit. Al matí s’ha desplaçat a Sant Adrià, on ha conegutRubi i on ha compartit uns minuts amb el director de futbol Rufete, amb Tamudo i amb els seus nous companys Javi López David López.

Discreció amb les xifres

Més tard l’esperava la presentació. Allí també l’han acompanyat el conseller Mao Ye Wu i el vicepresident Carlos García Pont, que no ha volgut revelar detalls de la negociació. "Hi ha un acord amb el club d’origen per no parlar de les condicions de traspàs. S’ha demanat discreció. Fitxar el millor jugador de la Xina actual no és un pas petit. Posa l’Espanyol davant una audiència milionària i en creixement. Ha sigut una operació complicada que s’ha aconseguit gràcies al nostre president Chen", ha assegurat el dirigent.

Els primers efectes mediàtics del fitxatge de Wu Lei ja s’han notat. La web del club va multiplicar per cinc el seu seguiment dilluns i en les xarxes socials s’han sumat nombrosos seguidors xinesos. El punta va ser l’últim Bota d’Or al seu país amb 27 gols en 29 partits i és el màxim artiller de la història de la Superlliga Xinesa. Al Xangai SIPG notaran la seva marxa.

"Marcar gol"

"La primera paraula que he après en espanyol és ‘marcar gol’. ¡Visca l’Espanyol!", ha deixat anar el davanter, desitjós de demostrar el seu nivell a Espanya. "Venir a Europa sempre ha sigut el meu desig. Ara tinc prou maduresa per assumir el repte. L’Espanyol ha mostrat molt interès per mi. Crec que puc encaixar en el sistema de joc", ha reflexionat el segon jugador xinès que prova sort en la Lliga espanyola. El primer va ser Zhang Chengdong, que va militar en el Rayo en la temporada 2015-2016. La seva participació va ser mínima. Només va jugar 9 minuts. Wu Lei també va parlar amb ell. 

El punta ha lluït per primera vegada la seva samarreta amb el dorsal 24, que ja es troba a la botiga del club pròxima a l’estadi. Després d’haver atès els mitjans, ha trepitjat la gespa del RCDE Stadium. Allà l’esperaven nombrosos compatriotes que s’han fet fotos i han disfrutat amb el seu ídol. Wu Lei va debutar com a professional amb només 14 anys i ha marcat 102 gols en els últims sis anys al seu país.

Aficionats xinesos mostren la samarreta del seu ídol Wu Lei, aquest dimarts al RCDE Stadium / AP

Lesió misteriosa

L’última experiència asiàtica no va ser gaire exitosa per als periquitos. Shunsuke Nakamura, l’estrella japonesa, només va durar set mesos en el club des de la seva mediàtica presentació el juliol del 2009 davant 8.000 persones. "És comprensible i normal que la gent dubti del meu fitxatge. Hi ha molt pocs jugadors xinesos que hagin demostrat un bon nivell a Europa. Jo ho vull fer", ha remarcat Wu Lei.

Ara el dubte rau en quan tindrà lloc el seu debut. La seva lesió a la Copa d’Àsia es va produir quan l’Espanyol ja tenia en marxa el seu fitxatge. Es va decidir continuar amb l’operació i aquest dimecres es prendrà una decisió. "Vam tenir la mala sort que en el procés del fitxatge va tenir una caiguda, però no és una lesió greu. Veu el gol amb molta facilitat i pot jugar fins i tot en quatre posicions de l’atac", ha valorat Rubi. 

Mercado frenètic

Notícies relacionades

L’Espanyol es prepara per viure "hores frenètiques" en el mercat, com ha reconegut el tècnic. Fitxar un migcampista i un davanter, especialment si es concreta la marxa de Baptistao, són els objectius.

"Queden dos dies i treballarem fins al final per ajustar-ho tot. Sempre anem contrarellotge, però volem fer-ho de la millor manera possible", ha dit Rufete.

Temes:

Espanyol