MUNDIAL D'HANDBOL

Espanya s'assegura una plaça en el Preolímpic després de vèncer Egipte

Cañellas, autor de nou gols, destaca en la complicada victòria de la selecció de Jordi Ribera (36-31)

lmendiola46618657 cologne  germany   19 01 2019   ferran sole sala of spain in190126194158

lmendiola46618657 cologne germany 19 01 2019 ferran sole sala of spain in190126194158 / FRIEDEMANN VOGEL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El somni era lluitar, almenys, per entrar en una de les semifinals del Mundial, però Espanya es va haver de conformar amb la setena plaça final després de derrotarEgipte  per 36-31. El triomf garanteix a l’equip de Jordi Ribera l’última plaça de classificació per al Preolímpic de Tòquio 2020 (del 16 al 19 d’abril, a seus per confirmar), un objectiu més que obligat després que l’equip espanyol, vigent campió europeu, ja es quedés fora de l’última cita olímpica a Rio-2016.

No va ser gens fàcil per a Espanya tancar bé el Mundial. No ho va ser perquè l’ànim de la selecció es trobava sota mínims després de quedar fora de la lluita per les medalles. Però també per l’alt rendiment del quadro egipci, subcampió africà, que ha competit amb solvència contra tots els rivals en el torneig, inclòs Noruega i Dinamarca, les dues seleccions que aquest diumenge lluitaran pel títol a la gran final (17.30 hores) a Herning.

Més agressivitat defensiva

Egipteva marcar el pas fins al descans (17-18), aprofitant les moltes facilitats que li va donar la selecció, que va aguantar el pas com va poder, sobretot gràcies a les bones intervencions del porterPérez de Vargas. Però un canvi a l’actitud defensiva i una agressivitat més gran amb l’entrada de Ferran Ariñocom a avançat va permetre l’equip espanyol robar pilotes, córrer al contraatac i canviar el guió per agafar el control del marcador i ja no deixar-lo anar fins al final.  

Notícies relacionades

El català Joan Cañellas, autor de nou gols, amb llançaments molt llunyans, va ser un dels jugadors que va ajudar a despertar el grup de Ribera. L’altre va serRaúl Entrerríos, que va moure bé l’equip i el va mantenir en tensió.

Al marge de Cañellas, els màxims golejadors de l’equip espanyol van ser Ferran Solé (7), Entrerríos (5), Aleix Gomez i Adriá Figueras (4).

Temes:

Handbol