carrera rapidíssima i rica

La marató de Dubai contempla la tercera millor marca femenina i sisena masculina de tots els temps

L'etíop Molla para cronòmetre en 2.03.34 i la keniana Chepngetich aconsegueix un gran resultat al córrer en només 2.17.08 hores

dubai

dubai / GIANCARLO COLOMBO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L’etíop Getaneh Molla i la keniana Ruth Chepngetich van assolir aquest divendres dues victòries a la marató de Dubai amb marques respectives de 2.03.34 i 2.17.08 hores que les van situar entre els més ràpids de la història. En la primera marató de la seva vida, Molla, de 25 anys, va entrar al sisè lloc del rànquing històric que domina el kenià Eliud Kipchoge amb 2.01.39 hores i es va convertir en el debutant més ràpid de tots els temps. Al Mundial de Mitja Marató de València 2018 Molla havia sigut cinquè i un any abans havia guanyat a Espanya el cros d’Atapuerca (Burgos).

La marató de Dubai, que va començar a les 6.00 hores per evitar la calor, va discórrer a un ritme de 2.53 en els deu primers quilòmetres i va acabar amb un nou rècord de la prova. Molla va rebaixar l’anterior en 26 segons i per primera vegada en 20 edicions es va córrer per sota de 2.04 hores.

Notícies relacionades

En la branca femenina Ruth Chepngetich es va situar tercera en el rànquing de tots els temps per darrere de la britànica Paula Radcliffe, plusmarquista mundial amb 2.15.25 hores, i de la keniana Mary Keitany (2.17.01).

Grans premis

Els dos guanyadors es van embutxacar un premi de 200.000 dòlars cadascun, en la marató més rica del món, la principal competició de l’Orient Mitjà en aquesta distància, que també té un component popular. Els corredors aficionats, uns 30.000, van sortir una hora després que els corredors l’elit. 

Temes:

Maratón Dubai