AL LÍMIT

El Reus se salva amb la compra d'un inversor nord-americà

US Real State paga els 5,2 milions d'euros que permeten la superviviencia del club del Baix Camp

pere-serra

pere-serra

1
Es llegeix en minuts
Joan Vidal

El miracle ha arribat. L’empresa americana US Reial State Investiment assumeix el deute milionari del Reus Deportiu, 5,2 milions d’euros, i es converteix en el nou propietari d’una entitat que ja pot girar full de la nefasta gestió econòmica de Joan Oliver.

Un acord que arriba després de diversos dies de negociacions i en què el consistori reusenc ha sigut clau per a l’acord total entre les dues parts. Veurem quin preu té aquesta mediació de l’ajuntament de la capital del Baix Camp en els negocis dels empresaris americans al territori.

Sigui com sigui, Russel Platt i Clifton Onolfo, amos d’US Reial State Investiment, com ha avançat el 'Diari de Tarragona', han adquirit totes les accions de Joan Oliver i, a més d’amortitzar el deute, hauran de realitzar una ampliació de capital exprés per augmentar la nòmina de jugadors en plantilla i assegurar la competitivitat d’un club que ha vist l’abisme més a prop del que s’esperava.

Notícies relacionades

Oliver i el seu grup financer, en què hi ha Joan Laporta i Rafa Yuste, ja són història negra de l’entitat, amb 109 anys d’història, i ara el present parla en americà. Tindran molta feina Platt i Clifton, que hauran de mediar amb Javier Tebas, president de la Lliga ,per convèncer-lo que no hi ha cap necessitat de baixar administrativament a final d’any, a conseqüència de l’expedient obert per impagaments, ja que la situació s’ha reconduït i els deutes ja no hi són.

 Una operació ‘in extremis’ que reverteix una desaparició més que obligada d’un club que haurà de tornar a motivar una plantilla escèptica davant d’una muntanya russa d’esdeveniments difícils de digerir. La solució ha arribat, l’última paraula la té la patronal, en veu del jutge de disciplina social, que resoldrà l’expedient obert abans que s’acabi el mes dictant sentència.