ESPANYOL-VILA-RREAL (3-1)

L'Espanyol tomba el Vila-real i s'il·lusiona amb la Copa

L'equip periquito es fica a quarts amb un gran Borja Iglesias a la pitjor entrada de la temporada a Cornellà

rpaniagua46589763 graf409  cornella   el prat  barcelona   17 01 2019   el del190117214023

rpaniagua46589763 graf409 cornella el prat barcelona 17 01 2019 el del190117214023 / G Loinaz

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol  és uns delsvuit supervivents de la Copa. L’equip periquito es va donar una alegria davant delVila-real en un duel que portava un guió molt semblant al de l’anada (2-2) fins al gol final de Borja Iglesias (3-1). El Panda, l’home més valuós dels periquitos aquesta temporada, va celebrar el seu 26è aniversari amb un triomf que manté viva la il·lusió per repetir els títols del 2000 i el 2006. Els periquitos coneixeran el seu rival a quarts en el sorteig d’aquest divendres (17.00 hores).

L’any passat va tenir lloc un derbi contra el Barça en la ronda que s’obrirà la setmana que ve. Es mereixia una nit feliç el quadro periquito, que ha patit massa desgràcies a la Lliga les últimes dates. Les lesions musculars de Pedrosa David López van ser les pitjors notícies juntament a una xacra habitual. Només hi va haver 11.171 espectadors a Cornellà, la pitjor entrada de la temporada, superant al duel de vuitens davant delCadis (12.560).

Gestes del passat

Rubi va tornar a utilitzar la mateixa estratègia que en l’anada al plantejar l’alineació. Novament va donar minuts a jugadors poc habituals en els seus plantejaments de la Lliga, però va mantenir l’onze a les peces bàsiques de cada línia: David López en la defensa, Marc Roca Darder al centre del camp, i Borja Iglesias a l’atac.

El tècnic de Vilassar no està disposat a llançar per la borda un torneig que emociona els periquitos. Amb el Atlètic eliminat i el Barça pendent dels comitès, la Copa s’obre a més aspirants. ¿Per què no pot repetir l’Espanyol gestes del passat? Cal lluitar per aquesta meta.

Dos penals

Menys entusiasme va demostrar Luis García Plaza, alineant un bloc atapeït de suplents. Fornals Gerard Moreno es van quedar fora de l’onze, mentre que Cazorla o l’acabat de fitxar Iborra ni tan sols van ser a la banqueta. Amb l’equip en zona de descens i el transcendent pols davant del’Athletic del diumenge tan pròxim, el tècnic no va voler córrer riscos amb els seus referents, tot i que no van faltar bons jugadors com PedrazaBacca Chukwueze. L’extrem nigerià, de 19 anys, apunta maneres excel·lents. No estranya que el club groc vulgui blindar-lo amb una clàusula de 50 milions.

Un tret de Javi Puado (m. 6) va obrir el capítol d’ocasions d’un Espanyol amb certs conflictes a la sortida de pilota. El Vila-real amb prou feines va inquietar i tot es va posar de cara amb el penal comès per Castaño sobre Borja IglesiasPiatti el va transformar (m. 34) i va colpejar un fràgil rival que va tornar a patir la pena màxima en una clara traveta de Layún sobre Puado. El Panda va ser aquesta vegada l’executor (m. 37).

Falta al travesser

Es repetia la història de l’anada, l’Espanyol dominava per 2-0 i es va entossudir a prolongar el guió encaixant el gol de Chukwueze, que es va disfressar de Robben per batre a Roberto amb un ajustat cop amb l’esquerra (m. 42). Amb aquest 2-1 es va arribar al descans davant d’una afició que es preguntava si el seu equip tornaria al camp amb la màxima intensitat o patiria una desconnexió de les habituals les últimes setmanes.

Notícies relacionades

La segona meitat va començar amb una ocasió de Pedraza i la lesió de Pedrosa, que va deixar el seu lloc a Dídac. Els nervis van augmentar amb una falta de Layún que es va estavellar altravesser després de tocar lleugeramentBorja (m. 60). Quedava mitja hora per al final i un tant groc hauria portat a la pròrroga.

Rubi va apostar pel talent de Melendo per calmar les coses just el dia que es complia un any del gol del del planter que va tombar el Barça a Cornellà en l’anada dels quarts de la Copa. L’exblanc-i-blau Gerard Moreno va tenir minuts a la recerca de l’empat, però va ser Borja Iglesias qui va tancar el duel amb el seu habitual oportunisme. 

Espanyol, 3; Vila-real, 1

<strong>ESPANYOL: </strong>Roberto (6); Javi López (6), David López (7), Naldo (7), Pedrosa (6);  Álex López (6), Marc Roca (7), Darder (6); Puado (7), Borja Iglesias (9), Piatti (7). Tècnic: Rubi (7). Canvis: Dídac Vilà (6) per Pedrosa (m. 47); Melendo (6) per Puado (m. 64); Lluís López (sc) per David López (m. 78).