ABUSOS A LES CANÀRIES

Torres Baena, karateka i considerat "depredador sexual" pels jutges, mostra ara penediment

El mestre de karate ha enviat una carta a l'Audiència de Las Palmas des de la presó, on compleix 302 anys de condemna

abertran21848580 torres baena190116124744

abertran21848580 torres baena190116124744 / ÁNGEL MEDINA G. / EFE

2
Es llegeix en minuts

El depredador sexual que compleix la condemna més gran dictada a Espanya per abusos i corrupció de menors, 302 anys de presó, el mestre de karate Fernando Torres Baena, ha acceptat per primera vegada la seva responsabilitat, en una carta en què demana perdó a les víctimes.

Del "no he abusat mai de ningú ni ho hauria permès", que va proclamar el 13 de desembre del 2012 quan l’Audiència de Las Palmas li va permetre dir les últimes paraules del judici, Torres Baena ha passat a transmetre aquest altre missatge: "Per mi és molt important que pugui arribar a les víctimes i els seus familiars el meu penediment més sincer i la meva petició total de perdó".

Als jutges

El diari 'Canarias 7' publica aquest dimecres el contingut d’una carta manuscrita que el líder del 'cas Karate' ha enviat a la secció sisena de l’Audiència de Las Palmas, el tribunal que el va declarar culpable de 35 delictes d’abús sexual i 13 de corrupció de menors, en una sentència ratificada el 2014 pel Suprem.

L’Audiència va trobar tan greus els seus fets, que no es va estalviar qualificatius en la seva resolució: el va titllar de "depredador sexual", el va acusar de liderar una "gairebé secta sexual" en què es convencia els alumnes (molts dels quals, menors) que participar en orgies els convertiria en "més bones persones i més bons karatekes", i li va retreure que es valgués del seu carisma d’"heroi esportiu" per "doblegar la voluntat" de nois amb "ments immadures".

La confessió

"El gimnàs era una puteria". Així de simple, expressiu i taxatiu. No ho dic jo, sinó un dels alumnes que no apareix ni esmentat en els escrits d’acusació i que no es va considerar víctima. La frase la portem a col·lació perquè és prou gràfica per descriure l’ambient amb què es trobaven alguns dels menors, no tots, que anaven al gimnàs per aprendre karate", va escriure el president del tribunal, Emilio Moya.

Notícies relacionades

No obstant, Torres Baena ho va negar tot durant la instrucció i també durant el judici, malgrat la multitud de testimonis que es van escoltar a la sala de vistes al llarg de 33 sessions.

L’antic campió de karate ha escrit ara al tribunal per reconèixer els delictes pels quals va ser condemnat, assegurar que va ser "un error imperdonable" per part seva elegir "el camí equivocat" i demanar als magistrats, "si ho troben bé", que es transmeti a les víctimes el seu penediment i sol·licitud de perdó.