Un error humà genera un nou quadro en la Copa de la Reina de Vitòria

copa-reina

copa-reina

1

Un error humà en la ubicació inicial dels aparellaments de la Copa de la Reina de Vitòria va generar un nou quadro amb les eliminatòries definitives que se celebraran al Poliesportiu de Mendizorrotza de la capital basca entre el 28 de febrer i el 3 de març.

Aquest error, assumit per la Federació Espanyola de Bàsquet, afecta l’ordre dels partits i, tot i que no repercuteix en els encreuaments marcats en l’inici, evita que els dos màxims favorits, el Perfumerías Avenida i l’Spar Citylift Girona es vegin les cares fins a una hipotètica final.

Els fets

Segons l’organització, "primer es va procedir a conèixer els encreuaments de quarts de final, amb els quatre caps de sèrie en una urna i la resta de participants a l’altra" i una vegada coneguts els aparellaments, en el segon sorteig, "es va atorgar l’ordre d’aquests quarts: l’1 i 2 eren els dos encreuaments que anaven a dijous, i el 3 i 4, els dos que anaven a divendres". "L’error es va produir al canviar el número dos pel quatre, fet que va provocar un error doble", van assumir els organitzadors a Efe.

L’extracció de les boles ha tingut lloc alMuseu Artium de Vitòria, on quatre integrants del planter de l’equip amfitrió, l’RPK Araski, han sigut les mans innocents que han aparellat els vuit equips participants en aquest campionat, que torna a recuperar aquest format de fase final a vuit.

Els partits

L’equip gironí s’enfrontarà amb el València Bàsquet en un duel que obrirà el torneig el 28 de febrer i, posteriorment, serà el torn de les locals, RPK Araski, que han sigut enquadrades amb el Cadí la Seu, que van ser quartes al finalitzar la primera volta.

L’endemà tindran lloc dos duels de nivell més amb el partit entre el Perfumerías Avenida i el Nissan Al-Qázeres, en primer lloc, i el derbi basc entre Lointek Gernika i IDK Guipúscoa, que tancarà la jornada.

Les semifinals tindran lloc el dissabte 2 de març, a les 13.00 hores i a les 17.00 hores, respectivament mentre que la gran final es disputarà diumenge, 3 de març, a les 13.00 hores al Poliesportiu de Mendizorrotza de Vitòria.