ACABA LA PRIMERA VOLTA DE LA LLIGA

El Girona encadena davant de l'Alabès la sisena jornada sense guanyar

Stuani va avançar els catalans de xilena, i Borja Bastón va igualar en la segona meitat (1-1)

zentauroepp46515555 graf7655  girona  12 01 2019   el delantero argentino del al190112195237

zentauroepp46515555 graf7655 girona 12 01 2019 el delantero argentino del al190112195237 / Robin Townsend

4
Es llegeix en minuts
Jodi Danés

El Girona es va quedar, una altra vegada, a mitges. Va marcar primer i va entrar millor en el partit amb l’Alabès, però de nou se li va ennuegar la segona part i l’1-0 del descans, que hauria significat tres punts d’or, es va convertir en un 1-1 al final i en un punt que sap a poc, sobretot veient la reacció que estan protagonitzant la majoria dels equips de la zona baixa. El golàs de Cristhian Stuani va ser neutralitzat a l’inici de la segona meitat amb un de Borja Bastón, que àmplia a sis la ratxa de partits sense guanyar dels blanc-i-vermells, que han sumat 4 punts dels últims 18.

Aquest dissabtePere Pons va tornar al centre del camp després de perdre’s els dos primers partits de l’any, de Lliga i Copa. Malgrat el bon moment d’Aleix GarciaEusebio va situar el brasiler Douglas Luiz al costat del gironí a la sala de màquines. El tècnic també va apostar per l’experiència de Granell abans que pel físic de Valery al carril. I el Girona va tenir molt bona pinta d’entrada. Els locals van sortir molt endollats i disposats a atropellar l’Alabès. Els carrilers van fer més d’extrems que de laterals, els centrals van traçar una línia relativament avançada i tots els jugadors blanc-i-vermells van posar les revolucions al límit.

Xilena increïble

El Girona no va tardar a posar en un compromís la defensa visitant i Pacheco. El porter va haver d’intervenir-hi ja per evitar l’1-0 de Stuani als 49 segons de partit després que l’uruguaià rematés de cap un precís centre de Granell. Els d’Eusebio van continuar insistint-hi i Stuani no va arribar per centímetres a una assistència de Portu des de la dreta (m. 4). A la terrera oportunitat, el 'pitxitxi' no va perdonar i va avançar el Girona amb un golàs espectacular: Pedro Porro va posar una pilota en l’àrea i Stuani, després d’un control amb la dreta d’esquena a la porteria, va solucionar la papereta amb una xilena increïble.

Amb el marcador a favor, el Girona no va ser capaç de mantenir el ritme. Potser perquè l’Alabès va apujar el seu. El partit es va equilibrar i ja no hi va haver un dominador clar. I les oportunitats de gol es van reduir a una acció aïllada a la porteria de l’acabat de renovar BounouBounou, que va evitar l’1-1 en una gran intervenció després d’una rematada de Borja Bastón, encara que també va ser necessari que Alcalá, sota pals, enviés la pilota a córner perquè només amb la intervenció del porter no hauria sigut suficient (m. 35).

Notícies relacionades

La segona part no va començar gens bé per al Girona. L’Alabès va començar dominant i de seguida va trobar premi. El mèrit de Borja Bastón va ser lluitar per una pilota solta en l’àrea i batre Bounou. El demèrit del Girona va ser repartit, perquè l’acció va ser un cúmul d’errors en cadena des que Ximo va començar la jugada pel carril dret.

Al Villamarín sense el 'pitxitxi'

L’1-1 va refredar molt l’ambient de Montilivi i va bloquejar també els jugadors locals, que no van saber com sorprendre un Alabès molt ben plantat en defensa. Stuani va intentar provocar un penal i es va emportar la cinquena groga, que li costarà no jugar al Benito Villamarín (62). Els canvis tampoc van donar un altre aire al Girona, que va acabar el partit dominant però de manera estèril davant de la bona organització defensiva del rival.

Girona, 1 - Alabès, 1

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Girona </strong>Bounou (6); Alcalá (5), Bernardo (6), Juanpe (6); Pedro Porro (6), Pere Pons (6), Douglas Luiz (5) (Valery (6), m. 60), Granell (5) (Aleix Garcia (5), m. 74); Borja García (6), Portu (5) (Choco Lozano (5), m. 83) i Stuani (7).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Alavés: </strong>Pacheco (6); Ximo Navarro (6), Laguardia (6), Maripan (7), Duarte (6); Burgui (5) (Martín (s.c.), m. 91), Tomás Pina (6), Manu García (6), Rubén Sobrino (6) (Darko (5), m. 79) (5); Calleri (6) i Borja Bastón (7) (Guidetti (s.c.), m. 89).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Àrbitre: </strong>Sánchez Martínez, del comitè murcià (7). Va amonestar els locals Douglas (m. 40), Stuani (m. 62), Pere Pons (m. 80) i Pedro Porro (m. 92), i els visitants Calleri (m. 21) i Laguardia (m. 52).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Gols: </strong>1-0, Stuani (m. 12); 1-1, Borja Bastón (m. 50).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Estadi: </strong>Montilivi (10.303 espectadors).</span>