L'ENSORRAMENT DEL PUNTA BLANC-I-BLAU

L'amarg plor de Baptistao

El davanter brasiler, que només porta un gol aquesta temporada, va esclafir a plorar a la banqueta després de ser substituït entre xiulets davant del Leganés

baptistao-ll

baptistao-ll

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’alegria pel balsàmic triomf de divendres contra el Leganés després de sis derrotes va portar també una imatge dura. Mentre l’equip patia per mantenir la renda del preuat gol de Borja Iglesias i es temia qualsevol contingència que finalment no va arribar, Rubi va substituir Baptistao en el minut 87 per Hernán. El brasiler se’n va anar entre xiulets després d’un partit tan encertat en el desbordament i la combinació com nefast en la rematada. Baptistao va fallar tres clares ocasions. Res nou. A l’asseure’s a la banqueta es va esfondrar.

Ubicat entre Sergio García i el porter suplent Roberto, Baptistao va viure el final del xoc entre llàgrimes, tapant-se la cara en plena frustració després d’una altra nit complicada. El punta, nascut a Santos fa 26 anys, va tornar a exhibir el seu talent i dinamisme, però aquesta trilogia d’errors va resultar desesperant per als periquitos just en una setmana agitada en què també s’havia especulat amb alguna oferta per a la seva marxa.

Quatre mesos sense marcar

Un cop de cap totalment sol després d’un centre de Rosales va obrir el capítol de desencerts de Baptistao. Van fer més mal les espifiades de la segona meitat, la primera després d’una gran galopada i la segona després d’una passada de Darder. La falta de punteria no és una cosa puntual en el brasiler, que només ha marcat un gol en aquesta temporada, el 2 de setembre, en la derrota de l’equip periquito a Vitòria (2-1). Han passat quatre mesos i 15 partits (només es va quedar sense jugar en la desena jornada a Valladolid) i el seu caseller segueix amb un gol.

Baptistao (dreta) celebra amb Borja Iglesias el gol del gallec davant del Leganés / JORDI COTRINA

L’amic periquito de Neymar, que divendres es va ensorrar, té la pólvora molla. Va ser dolorós veure aquesta imatge en uns dels paios més alegres del vestidor. "Li hem dit que ha fet un gran partit i ens aporta molt. Hi ha moments en què sembla que la pilota no entra, però quan n’entri una s’inflarà", va apuntar Borja Iglesias.

La millor marca: 8 gols

Notícies relacionades

El tècnic també es va mostrar comprensiu amb el seu jugador. "Si alguna cosa tenim clara és la implicació dels futbolistes i les ganes de fer-ho bé. Ens hauria agradat que marqués. Ho mereix per ocasions, a més moltes se les crea ell", va dir Rubi, que es va treure un gran pes de sobre amb el triomf.

JORDI COTRINA

Baptistao compleix la seva tercera temporada en l’Espanyol. El passat curs va aconseguir la millor marca realitzadora de la seva carrera (8 gols en 36 partits). L’anterior es va quedar en sis. En el Vila-real va sumar tres dianes a la Lliga (2015-2016), set en el Rayo (2014-2015 i 2012-2013) i una entre el Betis i l’Atlètic (2013-2014). El gol mai va ser l’especialitat de Leo. Si així ho fos, estaria en un club de Champions. Li sobren talent, velocitat i desbordament.

Temes:

Espanyol