Espanya derrota Bielorússia camí del Mundial

Els 'Hispans' conquereixen a Palència el torneig Memorial Domingo Bárcenas

GRAF4949. PALENCIA, 05/01/2019.- El extremo izquierdo de España Aitor Ariño (d), finaliza un contraataque de su equipo, durante el partido del XLIV Torneo Internacional de balonmano masculino Memorial Domingo Bárcenas, que enfrenta a las selecciones de España y Bielorrusia esta tarde en el Pabellón Municipal de los Deportes de Palencia. EFE/ Xavi Ramos / Xavi Ramos (EFE)

1

La selecció espanyola d’handbol va guanyar aquest dissabte a Palència el Torneig Internacional Memorial Domingo Bárcenas després de derrotar en l’última jornada a la de Bielorússia per un clar 40-29 en què va ser el seu millor partit de preparació del Mundial, que comença el 10 de gener a Alemanya i Dinamarca.

Els hispans van repetir la pauta del dia anterior, amb un bon inici, una fase d’imprecisions i, principalment, una molt seriosa segona part, que li van permetre garantir-se el triomf i, principalment, millorar les seves coordinacions ofensives i defensives de cara a la cita mundialista.

Bona defensa

La defensa 5:1 va ser la principal protagonista al combinat espanyol, amb qui ha aconseguit posar-se per davant al marcador des de l’inici. Els ‘hispans’ aconseguien tancar espais, mentre trobaven en atac bones situacions de gol.

El 13-6 del minut 18 demostrava clarament la superioritat espanyola i la seva bona defensa, però la selecció no va ser capaç de donar continuïtat a aquesta situació i, després de diverses pèrdues de pilota i un lleuger descens de la intensitat defensiva, va veure com Bielorússia es ficava en el partit.

Objectiu de la segona part

Malgrat el 15-14 del minut 25, els ‘hispans’ no es van posar nerviosos i van utilitzar qualitat tècnica per aconseguir al descans amb un petit matalàs, 19-15. L’objectiu per a la segona part era limitar el nombre de gols encaixats, i així ho va posar en pràctica Espanya, que va tornar a valer-se de la seva defensa per encarrilar la victòria. Després de deu minuts, el seu avantatge s’havia ampliat al 27-19, si bé Bielorússia no estava disposada a deixar passar l’oportunitat de completar un bon campionat.

Els visitants van aconseguir augmentar el ritme del partit durant alguns minuts, cosa que va provocar un intercanvi de gols per part dels dos equips, fins al 32-25 del minut 18. Allà, Espanya es va proposar recuperar el control del partit i ho va aconseguir per fer disfrutar els últims minuts al Pavelló Municipal de Palència.

Fitxa tècnica

40 - Espanya (19 + 21): Pérez de Vargas(1) i Corrales (1) (porteros); Gurbindo, Fernández (5), Entrerríos (2), Alex Dujshebaev (5), Sarmiento (2), Aginagalde (1), Cañellas (1), Morros, Gómez (6), Ariño (3), Guardiola, Goñi (3), Solé (6), Figueras (1) i Daniel Dujshebaev (3).