JUGADOR DEL ROSENBORG

El futbolista danès Nicklas Bendtner inicia condemna de 50 dies amb turmellera

Al setembre li va partir la mandíbula a un taxista després d'una discussió

bandtner

bandtner

2
Es llegeix en minuts

El futbolista internacional danès Nicklas Bendtner ha començat a complir la seva condemna per trencar la mandíbula a un taxista al setembre i portarà una turmellera electrònica sota control penitenciari durant 50 dies. L’exjugador de l’Arsenal, la Juventus i el Wolfsburg, en l’actualitat al Rosenborg noruec, va pujar al seu compte a la xarxa social Instagram una foto amb la turmellera, un càstig alternatiu que li permetrà no trepitjar la presó durant el període de condemna.

La sentència, emesa per un jutjat de Copenhaguen al novembre, va considerar provat que el jugador i la seva nòvia, que discutien de forma acalorada, van pujar en un taxi i en van baixar al cap d’uns minuts sense pagar després d’una disputa sobre el recorregut amb el conductor.

El taxista va seguir-los i va llançar una llauna en direcció al jugador, tot i que no el va tocar; van intercanviar insults i Bendtner el va tirar a terra d’un cop de puny i li va donar una puntada de peu, segons mostren les imatges captades per càmeres de seguretat de la zona.

"Desitjaria que tot allò no hagués passat, ni a mi ni al taxista, que després va perdre la feina. Independentment de com es comportés o el que digués, no és una cosa que li hauria desitjat", va escriure el jugador a Instagram. Bendtner, de 30 anys, va reiterar el seu desacord amb la sentència i va explicar que no l’ha recorregut perquè vol estar a punt per a l’inici de temporada amb el Rosenborg, a finals del mes de març.

Vol escriure un llibre

L’internacional danès va anunciar la seva intenció d’escriure un llibre sobre la seva accidentada carrera, atapeïda d’incidents extraesportius, per entendre per què la seva vida ha sigut tan "problemàtica". Bendtner, que a més va haver d’indemnitzar el taxista amb 11.350 corones (menys de 2.000 euros) i pagar els costos del judici, acumula un ampli historial d’escàndols, sobretot per la seva vida nocturna, que inclouen, per exemple, una condemna el 2013 que li va suposar la retirada del carnet tres anys per conduir borratxo a Copenhaguen.

Notícies relacionades

El Rosenborg, amb qui té contracte fins a l’estiu que ve, ja ha anunciat que tornarà a comptar amb ell quan compleixi la pena, mentre que el seu futur en la selecció danesa és una incògnita. Bendtner, que suma 30 gols en 81 partits amb Dinamarca, va ser durant anys el davanter centre de referència de la 'Dinamita vermella', i hi va disputar el Mundial 2010 i l’Eurocopa 2012.

Després de la seva resurrecció en el Rosenborg, va tornar a les convocatòries i semblava un fix en la llista per a Rússia 2018, però una lesió en la concentració el va deixar fora i, des d’aleshores, no ha tornat a ser convocat.