LA CRISI DEL CLUB CATALÀ

Oliver: "Si no venem, la continuïtat del Reus serà molt difícil"

"No puc assegurar que el club compleixi 110 anys d'història", diu el màxim accionista

jcarmengol45691912 joan oliver  reus deportiu  foto    ignasi paredes181229132908

jcarmengol45691912 joan oliver reus deportiu foto ignasi paredes181229132908

3
Es llegeix en minuts
Joan Vidal

El màxim accionista del Reus Deportiu, Joan Oliver, va donar la cara el dia després de perdre a cinc efectius imprescindibles d’una plantilla que ha quedat reduïda a 13 unitats. Tensa roda de premsa, d’una hora i mitja de durada, en la que s’ha donat explicació dels motius pels quals l’equip ha arribat a la situació actual i quin és el futur que ofereix a l’entitat establerta al carrer Recasens i Mercader.

El conseller delegat ha assegurat que va pagar de la seva butxaca, i el dels seus pròxims més propers, les fitxes dels onze components del conjunt reusenc que estan al dia de les nòmines per fer viable la continuïtat de l’equip a Segona Divisió. Quant al nucli dur, els jugadors que ha perdut pel camí, el màxim accionista ha assegurat que no tenia clar el límit imposat per realitzar l’abonament de les nòmines i que pensava que predominava la denúncia per via jurídica, a la qual es van acollir els jugadors abans d’anar al procediment abreujat que contempla el conveni col·lectiu entre l’AFE i LaLliga. Fran Carbia, Edgar Badia, Tito Ortiz, Mikel Villanueva, Shaq Moore i Vítor Silva ja busquen nous reptes en les seves carreres esportives lluny del malson que han viscut durant quatre mesos en el Reus Deportiu.

Oliver ha reiterat contínuament que el club "està en venda" i que "me’n vull anar", i que les negociacions comencen a partir del pagament de cinc milions d’euros, el deute existent. "Les meves accions les regalo, però s’ha d’arreglar el moment financer". El conseller delegat ha explicat que ha trobat diferents possibles compradors, però mai a un que assegurés el pagament de tot el deute. El motiu pel qual l’entitat ha arribat al deute actual és, sempre segons el màxim accionista, "a que som l’equip amb menys ingressos i amb menys abonats. De mitjana hem perdut un milió d’euros anuals".  Els problemes no acaben aquí; el dia 8 de gener el Reus Deportiu pot quedar-se sense la participació de David Querol i Jesús Olmo, també acollits des d’ahir al procediment abreujat. Joan Oliver espera resoldre el pagament tot i que en cap moment s’ha mostrat segur que sigui capaç de fer-ho. La confiança en el filial, actualment a tercera divisió, és total i espera completar les convocatòries amb jugadors joves que estiguin disposats a assumir reptes majúsculs.

Elogis a Bartolo

Paraules d’elogi per a l’actual tècnic, Xavi Bartolo, que continua sense veure en el seu compte corrent el resultat del treball diari sobre el terreny de joc. El sentiment dins dels que hi queden, aquells que havien d’entrenar aquest dissabte però que finalment ho faran el dia 2 de gener, és de voler-se’n anar. "No volem que ningú estigui a desgrat, però no podem deixar-los anar si no ens asseguren que podem fer moviments per substituir-los". No assegura ningú que a final de temporada el Reus pateixi un descens administratiu, per l’expedient obert, tot i que Oliver creu que si s’arregla la situació financerament i el conjunt del Baix Camp és capaç de sortir de la zona de descens, podrà continuar en la categoria de plata del futbol espanyol.

Notícies relacionades

Moment molt delicat a Reus. El Consell d’Administració continua treballant contra rellotge per trobar un inversor capaç de fer front a un deute que continua augmentant dia rere dia. "No puc assegurar que el club compleixi 110 anys d’història, però treball cada dia perquè sigui així". En la prèvia de la roda de premsa un nombrós grup d’aficionats s’ha reunit als voltants del Municipal per increpar i recriminar a Joan Oliver la gestió econòmica del club.

Esportivament, el Reus visitarà el Màlaga el 6 de gener a les 20 hores, en principi, amb els 13 futbolistes que queden en plantilla. Dos dies després, aquesta es podria veure reduïda fins a 11 jugadors.