CRISI A SEGONA A

El Reus es queda amb només 13 jugadors i la seva desaparició és més a prop

Joan Oliver, màxim accionista, no aconsegueix l'inversor estranger promès i no fa efectiu el pagament de les mensualitats endarrerides a cinc futbolistes

jcarmengol46150619 joan oliver  reus deportiu  foto    ignasi paredes181215143347

jcarmengol46150619 joan oliver reus deportiu foto ignasi paredes181215143347

3
Es llegeix en minuts
Joan Vidal

La tragèdia del Reus ja és una realitat. Joan Oliver, màxim accionista de l’entitat, no ha fet efectiu el pagament de les tres mensualitats no abonades a cinc futbolistes que havien denunciat el club, pel procediment abreujat que contempla el conveni col·lectiu entre l’AFE i LaLiga, i són actualment agents lliures amb capacitat de firmar per qualsevol conjunt que necessiti els seus serveis. 

Jesús Olmo, amb greus problemes en la seva vida privada, ha iniciat aquest divendres el tràmit de la denúncia i si no rep els diners abans del 8 de gener emprendrà el mateix camí que els seus companys.  Així s’ha comunicat des de la comissió mixta de les dues institucions que s’ha reunit aquest divendres per debatre sobre l’actualitat del conjunt català. 

Els jugadors del Reus, en un comunicat de protesta. / AGÈNCIES

Difícil situació per a una entitat que en aquests moments tan sols té a les seves files 13 jugadors. Onze d’ells sí que van rebre el pagament endarrerit. Ara acumula un deute declarat de cinc milions d’euros. Fins i tot David Querol, l’únic que malgrat no cobrar havia preferit no denunciar l’entitat vermell-i-negra, ha acabat aquesta mateixa tarda tramitant la denúncia. 

Promeses trencades

Les promeses de Joan Oliver han caigut en sac foradat i no s’ha materialitzat la venda del club reusenc a un grup inversor del qual es desconeixia el nom i la procedència. Promeses falses i enganys múltiples a un club que tampoc ha realitzat el pagament al cos tècnic, personal administratiu, ni coordinadors i entrenadors del futbol base. Els jugadors no tenen notícies del Consell d’Administració i l’actual plantilla, composta per 13 membres del primer equip, podria negar-se a viatjar a Màlaga per disputar el dia 6 de gener el partit corresponent a la penúltima jornada de la primera volta de la Liga123. 

Destacar que Karim Yoda, actualment al dia de pagaments, no té fitxa efectiva, i de cap manera pot disputar partits amb l’equip del Baix Camp. Fran Carbia, Edgar Badía i Vítor Silva, nucli dur de la plantilla i herois de l’ascens al futbol professional per primera vegada en la història del Reus Deportiu, han deixat de ser des d’aquest matí jugadors del conjunt vermell-i-negre. El club ha perdut els seus vaixells insígnies i costa, a hores d’ara, trobar algú capaç de liderar la plantilla. Shaq Moore i Mikel Villanueva, professionals que van arribar cedits fins a final de temporada, també tornen als seus respectius conjunts i deixen el Reus orfe del seu talent.

La petició desesperada d’una pròrroga per realitzar l’abonament de les nòmines per part de la zona noble del club reusenc, ha sigut rebutjada per l’AFE i LaLiga. No hi ha marxa enrere a una decisió que deixarà desvirtuada la competició. 

Máxima expectació per a la roda de premsa convocada per a aquest dissabte per un Joan Oliver que haurà de donar moltes explicacions. Els jugadors que han abandonat el club esperen pacients les paraules del conseller delegat per aportar la seva rèplica i la seva visió del succeït. Ningú sap a hores d’ara què passarà amb la resta de la plantilla, de moment el conjunt vermell-i-negre no entrenarà aquest dissabte, tal com estava previst, i es desconeix quan serà el retorn.

Sense capità, president ni segon entrenador

Notícies relacionades

Incògnites i dubtes que inunden un conjunt que està al caire de l’abisme en forma de desaparició. El descens administratiu, a final de temporada, sembla que és inevitable, però ningú descarta que tot acabi en els pròxims dies. Escenari desolador que tan sols pot variar si realment un grup inversor entra aportant més de tres milions d’euros, mínim exigible per a l’ampliació de capital, i així es resoldrien els contractes de tots els afectats, tot i que sense possibilitat de recuperar els jugadors lliures, i pagant el deute a Tito Ortiz, jugador que ja no forma part de la disciplina reusenca però que és la clau per desbloquejar l’opció d’acudir al mercat d’hivern per repoblar la plantilla.

Sense capità (la plantilla va decidir en forma de protesta treure la figura de líder del vestuari), sense president (Xavier Llastarri va abandonar el vaixell al·ludint amenaces, insults i atacs al seu domicili) i sense segon entrenador (Abel Mourelo ha fitxat pel Tokoshima Vortis de la segona divisió japonesa).  Panorama dantesc per acabar el 2018.