MORT D'UN SEGUIDOR A MILÀ

Itàlia podria quedar-se sense futbol després dels incidents de l'Inter-Nàpols

Gabriele Gravina, president de la federació, estudia la suspensió del campionat, després de les mostres de racisme i la mort d'un aficionat

El defensa francosenegalès Kalidou Koulibaly va ser objecte d'insults, es va posar molt nerviós i va acabar sent expulsat per l'àrbitre del partit

rozas46365395 soccer football   serie a   inter milan v napoli   san siro 181227123339

rozas46365395 soccer football serie a inter milan v napoli san siro 181227123339 / ALBERTO LINGRIA

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Gabriele Gravina, president de la Federació Italiana de Futbol (FIGC, Federazione Italiana Giuoco Calcio), acaba d’assegurar a la web del ‘Messaggero’, de Roma, que s’està plantejant i ha començat a estudiar amb els seus directius la possibilitat de suspendre el campionat italià de la Sèrie A després dels gravíssims incidents de tota índole que es van produir ahir a la nit a l’Inter-Nàpols (1-0), que tancava la jornada nadalenca del Calcio.

“Les notícies són, certament, molt recents i hem de fer una profunda reflexió sobre això, però, sí, podem estudiar-ho. Hem de pensar si és un problema del futbol, d’ordre públic o dels seguidors. Ho estudiarem bé, però el problema és que no és la primera vegada que passa, això és el més greu. El que ha passat és molt greu, molt, i jo, al camp, vaig veure gent molt nerviosa. Caldrà analitzar bé l’acta arbitral. Fins i tot els jugadors estaven tots molt nerviosos, en aquest partit de San Siro”, va explicar Gravina.

Matteo Salvini, ministre de l’Interior italià, acaba d’anunciar que convocarà els dirigents dels clubs de futbol de la Sèrie A i Sèrie B i els responsables dels grups ultres després de la mort del seguidor del Varese, a Milà. "El 2018, no es pot morir per anar a un partit de futbol. Els estadis han de ser un lloc de diversió i no de violència", va dir assegurant que la cita es produirà la pròxima setmana.

El Govern italià convocarà la pròxima setmana els clubs i els líders ultres per provar de pacificar la situació del Calcio

El partit, en el qual hi va haver continus crits i càntics racistes contra el defensa del Nàpols Kalidou Koulibaly, que, finalment, va ser expulsat per dues targetes grogues, sens dubte la segona provocada pel seu enorme estrès, va començar amb un gravíssim enfrontament entre aficions ultres d’un i altre equip, de l’Inter i el Nàpols, a més d’afegir-s’hi seguidors del Varese i el Niça, que els estaven esperant als voltants de San Siro. En aquesta baralla, on hi va haver múltiples ganivetades, es van produir quatre ferits, dos d’ells molt greus i un d’ells, Daniele Belardinelli, ha mort aquest matí en un hospital, víctima d’un atropellament automobilístic als voltants de l’estadi.

Una situació desesperada

Koulibaly, defensa central del Nàpols, d’origen senegalès, va ser expulsat en el minut 78 de joc després d’una dura entrada a Desquilaro i protestar reiteradament la decisió arbitral. Després, en la roda de premsa, Carlo Ancelotti, tècnic del conjunt napolità, va explicar el perquè de la seva reacció. "Hem demanat tres vegades que se suspengués el partit. Koulibaly va estar agitat i nerviós per aquests càntics i això no va ser bo per a nosaltres, ni tampoc ho és per al Calcio", va assegurar.  A més, el mateix futbolista va publicar un missatge a través del seu Twitter fent al·lusió a l’episodi sofert: "Estic orgullós del color de la meva pell. Ser francès, senegalès, napolità: home". Repudiable actitud dels seguidors milanesos.

Carlo Ancelotti acompanya el seu jugador, Kalidou Koulibaly, camí del vestidor. / AP / MARC BERTORELLO

El Calcio ha patit un nou sotrac amb aquest trist i tràgic doble incident, tant per la reiterada aparició de crits racistes com per l’agressivitat de les aficions ultres que, sense tenir ja res a veure amb el partit que se celebra, sembla citar-se als voltants de l’estadi per barallar-se. Tots els protagonistes del gran campionat italià, des de presidents a jugadors, estan intervenint en les xarxes socials o en els mitjans de comunicació ‘on line’ per lamentar tots aquests incidents.

"Hem demanat fins a tres vegades a l’àrbitre que suspengués el partit, ja que Koulibaly estava desesperat, descentrat"

Carlo Ancelotti

Entrenador del Nàpols

Cristiano Ronaldo, per exemple, acaba d’afegir-se a la crítica de tot el que ha passat publicant en el seu compte d’Instagram un missatge dedicat a Koulibaly: “Al món i en el futbol hi ha d’haver educació i respecte. No al racisme i a qualsevol ofensa i discriminació”. L’any passat, per aquestes mateixes dates, Blaise Matuidi, jugador de la Juventus de Torí, ja va iniciar una campanya en contra del racista quan, en un enfrontament amb el Càller, no van parar d’insultar-lo, fa ara un any. “He assistit a escenes racistes. No puc deixar-ho passar. Les persones dèbils intenten intimidar a través de l’odi. Jo no aconsegueixo odiar, simplement sento que aquestes conductes siguin un mal exemple. El futbol és una manera de difondre la igualtat, la passió i la inspiració, per això soc aquí. Pau”.

Estadística aclaparadora

Notícies relacionades

En aquesta mateixes dates es va donar a conèixer un informe de l’Associació de Futbolistes Italians (AIC) on, amb dades estadístiques a la mà, s’afirmava que “el 36% dels incidents que es produeixen al voltant del campionat de la Sèrie A italiana són provocats a causa de la violència i el racisme”. Damiano Tommasi, president de l’AIC, insistia, ja llavors, que cal “creure que això es pot erradicar”. “Nosaltres hi creiem i ho intentem, però estem lluitant sols.”

Sarri i els ultres del Chelsea

Es dona la circumstància que el tècnic italià del Chelsea, Maurizio Sarri, napolità i mític entrenador del Nàpols, acaba de fer unes declaracions referint-se al lamentable comportament, també racista, d’un reduït grup de seguidors anglesos, de visita a Watford, on l’equip de Hazard va guanyar 1-2. “Tots en el club estem contra aquest tipus de comportament, i jo ja he arribat a la conclusió que es tracta d’un combat contra gent estúpida, un grup reduït, ja que estic convençut que el 99% dels nostres seguidors són veritablement meravellosos. Cal lluitar contra els estúpids, no contra els seguidors del Chelsea”.

Temes:

Nàpols