CÀSTIG EXEMPLAR

Sancionen amb 6.000 euros i 2 anys sense anar a camps uns pares per una baralla

L'aldarull es va produir a Múrcia a la fi d'un partit d'infantils el 24 de novembre

padres-golpes

padres-golpes

2
Es llegeix en minuts

Els pares d’uns jugadors que es van barallar a la grada del camp Los Marques de la pedania murciana de Beniaján el 24 de novembre al terme d’un partit d’infantils han sigut sancionats amb una suspensió de dos anys sense accedir a recintes esportius i amb 6.000 euros de multa, tal com ha anunciat la Delegació del Govern a la Regió de Múrcia.

Aquestes multes exemplars són la conseqüència de la vergonyosa imatge que van oferir aquells pares, que es van embrancar en una baralla a base de cops de puny, puntades de peu i empentes just a l’acabar el partit entre els equips infantils del Beniaján Club de Futbol il’Associació Esportiva Municipal de Lorquí.

Aquells fets, esdevinguts davant de nens de 12 i 13 anys que no van poder evitar plorar pel que estaven fent els seus pares, van ser difosos a través d’un vídeo penjat a les xarxes socials, en què es recollia la baralla des de l’inici i durant més d’un minut.

La baralla va començar en un sector de la grada, a escassos metres del terreny de joc, i aviat s’hi van veure involucrades diverses persones, a qui es van afegir d’altres, i també algunes més que van intervenir per separar els qui es colpejaven en presència dels seus fills.

Discussió d’inici

Segons testimonis directes, tot es va desencadenar just a l’acabar el partit, quan la mare d’un jugador va recriminar una acció ocorreguda en el transcurs de l’enfrontament a la mare d’un rival, i això va generar una discussió, a què es van unir les parelles, i de les paraules van passar a les mans.

Els clubs dels equips que van disputar el partit es van referir a aquest episodi de violència amb comunicats penjats a Twitter, en què van criticar l’actitud dels que el van provocar i els que van intervenir en la baralla.

La fiscalia

Mentrestant, la Federació de Futbol de la Regió de Múrcia (FFRM), que va qualificar la baralla com a "lamentable, vergonyosa i inacceptable", va intervenir en l’afer citant representants dels dos clubs i indicant que l’assumpte hauria de tenir conseqüències, fins al punt que va traslladar aquest incident a la fiscalia.

Notícies relacionades

Gairebé un mes després ha sigut la Delegació del Govern la que ha anunciat les sancions. En aquest sentit, el delegat Diego Conesa ha assenyalat que s’han imposat multes de 6.000 euros i la impossibilitat de veure espectacles esportius ‘in situ’ durant dos anys als tristos protagonistes d’aquesta història, que té a veure amb la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

"En una societat avançada l’esport és un actor fonamental per a la difusió dels millors valors de la condició humana i l’exemple que es va donar en aquest camp de futbol s’ha de reprovar. I una demostració més que l’Administració de l’Estat i la normativa funciona és aquesta sanció", ha apuntat Conesaa l’informar de l’inici del procediment sancionador contra un nombre no precisat de persones, que podran recórrer a la justícia ordinària presentant un recurs contenciós administratiu.