ESTAVA EN TERCER GRAU

La Policia belga deté l'ultra blanc-i-vermell que va assassinar Aitor Zabaleta per fer la salutació nazi

Ricardo Guerra va viatjar per presenciar l'Atlètic-Bruges amb un grup perillós d'extrema dreta

GRAF4185. SAN SEBASTIÁN, 09/12/2018.- El presidente de la Real Sociedad, Jokin Aperribay, participa en una ofrenda floral tras una manifestación de peñas y seguidores de la Real Sociedad que han recordado con una al aficionado txuriurdin Aitor Zabaleta al cumplirse el vigésimo aniversario de su asesinato por parte de un ultra del Atlético de Madrid en las inmediaciones del estadio Vicente Calderón. EFE/Juan Herrero.

GRAF4185. SAN SEBASTIÁN, 09/12/2018.- El presidente de la Real Sociedad, Jokin Aperribay, participa en una ofrenda floral tras una manifestación de peñas y seguidores de la Real Sociedad que han recordado con una al aficionado txuriurdin Aitor Zabaleta al cumplirse el vigésimo aniversario de su asesinato por parte de un ultra del Atlético de Madrid en las inmediaciones del estadio Vicente Calderón. EFE/Juan Herrero. / Juan Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La Policia belga va detenir la setmana passada 30 integrants de Suburbios Firm, un grup perillós d’extrema dreta que va ser expulsat del Front Atlètic per les seves relacions amb Outlaw, la branca més radical d’Ultra Sur. Segons informa el diari 'ABC' aquest grup radical es va desplaçar a Bruges per presenciar el partit de la Lliga de Campions entre l’Atlètic i el quadro local. Entre aquests seguidors ultres hi havia Ricardo Guerra, l’assassí que va matar d’una punyalada el seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta, el 8 de desembre del 1998 als voltants de l’estadi Vicente Calderón.

Guerra havia sigut membre del grup radical blanc-i-vermell conegut com els Bastión i estava en l’actualitat amb el tercer grau en un centre de reinserció social. Si va viatjar a Bèlgica sense la pertinent autorització judicial, Guerra haurà de tornar a ingressar a la presó. Aquests 30 seguidors ultres de l’Atlètic, entre els quals, Guerra, van ser fotografiats a Bèlgica fent la salutació nazi. El dia de la seva detenció feia 20 anys i tres dies de l’assassinat de Zabaleta.