TRIOMF DE PRESTIGI

Emotiva gesta del Reus

Els vermell-i-negres vencen l'Alcorcón (0-1), el líder, abans de saber aquest dilluns si queden lliures per impagament

jdomenech46198396 alcorcon reus 20181208181209195152

jdomenech46198396 alcorcon reus 20181208181209195152

3
Es llegeix en minuts
Joan Vidal

Encoratjar-se davant de les adversitats. Sumar com a equip i plorar per un moment que no es mereixen uns jugadors que han demostrat que més enllà del personal, hi ha el professional. El Reus va sorprendre l’Alcorcón en un partit molt dur emocionalment (0-1) per a l’equip, la vigília de saber si complirà el seu tercer mes sense cobrar, i va desposseir el quadre madrileny del lideratge a l’infligir-li la primera derrota a casa de la Lliga.

L’equip de Xavi Bartolo acudia a la seva cita a l’estadi de Santo Domingo després de la clatellada de la setmana més dura des que es va iniciar el campionat. La reunió amb l’AFE va afectar, i de quina manera, una plantilla que es va enfonsar momentàniament després de desgranar-se l’enèsima problemàtica amb la seva situació contractual al saber que tots els jugadors quedarien lliuressi aquest dilluns no cobren el que els deuen, però que no tots podrien marxar, sinó només 12.

Preparat per competir

Bartolo, en la prèvia, assumia que l’equip no estava preparat per competir. S’equivocava. Els seus jugadors, que es van plantar en un primer minut per al record, van treure forces de no se sap on i van tutejar el líder de la categoria. Ara ho és el Granada, que va vèncer el Nàstic, l’altre representant de Tarragona amb les seves pròpies penes.

L’equip es va passar el primer minut abraçat i sense jugar i l’Alcorcón va respectar la protesta sense atacar

Emotiu i reivindicatiu moment es va viure a l’iniciar-se el partit quan l’onze disposat pels del Baix Camp s’unia en el cercle central per protestar per la seva situació professional. Seixanta llargs segons en els quals els vermell-i-negres no es van moure i l’Alcorcón, en recolzament als seus companys de professió, van decidir tocar la pilota sense atacar i sense traspassar la línia divisòria. Els aplaudiments de l’afició madrilenya no van fer més que aportar respecte i comprensió al que estan vivint a Reus.

Es va desfer la protesta i va començar el partit. Va canviar l’esquema tàctic el preparador reusenc, encertadament, i es va imposar a la gran intensitat de l’Alcorcón. El gol de Gus Ledes, de pena màxima en el minut 21 –acompanyat perl’expulsió de Bellvis, que havia rebutjat la pilota amb la mà sobre la línia de meta–, va ser un tresor que els reusencs no van deixar escapar.

El llast de ser menys

L’Alcorcón es va trobar davant d’un mur, amb un menys, el marcador advers i 70 minuts per endavant. Una situació inèdita fins ara que l’equip de Cristóbal Parralo no va saber gestionar amb serenitat. Als locals els van envair aviat les presses. El tècnic va carregar l’atac en el tram final amb més davanters, però això no es va traduir en ocasions clares per empatar.

Sacrifici en defensa i pragmatisme per controlar un resultat favorable. Aquestes van ser les receptes d’un Reus que va patir fins a l’últim sospir per conservar la preuada victòria. Les imatges després del xiulet final parlaven per si soles. Jugadors ajaguts en la gespa plorant i abraçant-se després de trencar una barrera emocional que és insostenible.

Tres mesos de retards

Notícies relacionades

LaLiga pagarà els tres mesos endarrerits. La patronal no vol desvirtuar la competició eliminant un equip de la categoria. Un argument que no val i que impedeix a 12 professionals buscar-se una sort millor en els pròxims dies. L’aval que va haver de posar el Reus a l’iniciar-se la campanya ja té un final. Una manera d’augmentar l’agonia a uns jugadors que continuaran patint fins a final de temporada.

Un drama que sembla que no acabarà fins al30 de juny. Aleshores, ja veurem què passa amb un equip que emociona per la seva entrega i compromís. Un orgull per a la ciutat. Un moment feliç en el vestidor vermell-i-negre dins d’un bucle de desgràcies i males notícies. Es mereixen disfrutar, la tornada a la realitat serà una mica menys dura. El temps s’ha parat i la felicitat ha tornat. Sempre els quedarà aquest moment viscut a Alcorcón.