LA FINAL DEL BERNABÉU

River-Boca: els seguidors 'madrilenys' ja esperen els seus equips amb els braços oberts

Els dos conjunts de Buenos Aires aconsegueixen victòries a l'Argentina abans del gran partit de Madrid

boca-juniors

boca-juniors / ALEJANDRO PAGNI (AFP)

3
Es llegeix en minuts
EFE / Carlos Mateos Gil

Una setmana abans perquè l’estadi Santiago Bernabéu aculli l’enfrontament duel del qual sortirà el campió de la Copa Libertadores, els aficionats del Boca Juniors a Madrid ja escalfen motors en vista d’aquest partit, que mesurarà el seu equip contra el River Plate pel títol continental.

La gran rivalitat entre els dos clubs i la importància del que hi ha en joc converteix aquest partit en un dels més importants en la història de les dues entitats. D’això en són també conscients a la ciutat d’acollida d’aquest, tot i que estigui a milers de quilòmetres de distància de Buenos Aires.

El sentiment

El sentiment d’identificació amb els colors traspassa fronteres i, mentre arriba el gran dia, la penya del Boca Juniors a Madrid no perd el costum de trobar-se al cèntric bar S10 per seguir les evolucions dels seus cada cap de setmana, malgrat que la diferència horària obliga a asseure’s davant el televisor més enllà de les 12 de la nit.

Fúria contra la Conmebol

Els simpatitzants del <strong>River Plate</strong> van expressar la seva fúria pel desplaçament a Madrid de la final contra el Boca Juniors de la Copa Libertadores amb càntics contra la Conmebol i els ultres, autoanomenats ‘borrachos del tablón'.

En aquesta ocasió el context era la Superlliga i el rival, l’Independiente de Avellaneda, últim obstacle abans de l’anhelada cita que tindrà lloc a l’estadi del Reial Madrid. Leonardo Polzella era un dels presents: "Som una família maca que venim a veure el Boca per passió. Una passió de veritat, sense violència, veritable. Això és futbol".

Un equip a Madrid

"Nosaltres, a més d’això, hem creat un equip de futbol a què dediquem molt temps. I es nota al camp, per com guanyem els partits. La gent hi està molt ficada, defensa els colors a mort. A més, quedem, fem 'asados’ i moltes coses més. Som una família", comenta en declaracions a Efe.

Així mateix, va afirmar que hi ha "bon rotllo" amb els aficionats del River Plate que coneixen a Madrid i creuen que rebre al seu lloc de residència un enfrontament de les característiques d’aquest és un privilegi per a ells. "Estem nerviosos, volem que el partit comenci ja. És un somni poder jugar al Bernabéu. És com un premi a tota la feina que hem estat fent amb la penya des de fa quatre anys. Estem molt contents que el partit s’hagi portat a Madrid", explica.

La tristesa de Buenos Aires

Malgrat això no amaga la tristesa pel fet que la decisió de portar-lo a Espanya vingui condicionada pels incidents violents que van precedir l’enfrontament que s’hauria d’haver disputat al Monumental. "Per mi com a argentí va ser una vergonya, molt dolorós. Per a una cosa maca que ens queda a l’Argentina, que era el Boca-River, hem arribat a carregar-nos fins i tot això. Tant de bo que les coses canviïn i que la gent aprengui que podem arribar a perdre el més bonic que tenim, que és el futbol", va indicar.

Intentant oblidar-ho, l’objectiu ara és convertir el River-Boca en una celebració: "Volem demostrar al món el que és el Boca, que és festa, és poble, és família. Estem preparant un bon ‘banderazo’. Encara no sabem lloc i horari però rebrem tota la gent que vengui de totes les penyes i de totes les parts del món de la millor manera".

Hospitalitat i caliu

Notícies relacionades

L’hospitalitat i el caliu estan garantits. En tenen prou amb veure els components del grup vibrant mentre juguen els seus. Les hores intempestives no apaguen les seves goles, de les quals surten càntics d’ànim i també de crítica cap a l’etern rival. Vibrant durant els 90 minuts, cada un porta la tensió com pot. Mossegant-se les ungles, conversant amb el company que tenen al costat... això sí, en el que tots coincideixen és en l’emoció del gol, en aquest cas el que marca Edwin Cardonaper segellar els tres punts.

Amb una victòria a la maleta i la il·lusió com a equipatge de mà, el Boca Juniors aterrarà a Madrid al llarg de la setmana. Allà el rebran amb els braços oberts uns familiars llunyans que, aquesta vegada, estaran més a prop que mai.

Triomfs del Boca i el River

<strong>El Boca Juniors i el River Plate</strong> van sumar respectives victòries contra el Independiente i el Gimnasia en els seus últims partits previs a la final de Copa Libertadores de diumenge vinent a Madrid.