REUNIÓ AL PARAGUAI

La final de la Libertadores es jugarà fora de l'Argentina

La Conmebol busca una seu neutral per al 8 o 9 de desembre a l'anunciar que pagarà les despeses i la manutenció a River i Boca

Boca assegura que no hi ha condicions per jugar i demana que el declarin campió

aguasch46028250 soccer football   copa libertadores final   second leg   riv181126131732

aguasch46028250 soccer football copa libertadores final second leg riv181126131732 / AGUSTIN MARCARIAN

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

La “final del món” ha afegit al Paraguai un altre capítol a la seva absurda definició. La Conmebol va decidir que River Plate i Boca Juniors no només estan impossibilitats de jugar amb públic visitant:ho han de fer fora de l'Argentina. El president de la també escandalosa federació regional, Alejandro Domínguez, es va reunir a Asunción amb els presidents dels dos equips, Rodolfo D’Onofrio i Daniel Angelici, per comunicar que la Copa Libertadores d’Amèrica es definirà el8 o 9 de desembre. L’organismees farà càrrec “de les despeses de viatge, allotjament, alimentació i trasllat intern de fins a 40 persones per delegació”. El partit es disputarà sempre que el Tribunal Disciplinari de la Conmebol no digui el contrari.

“No hi ha les condicions perquè pugui jugar-se a l’Argentina”, va descobrir Domínguez, que dissabte passat va voler que la final es dugués a terme contra vent i marea i malgrat que el capità boquense,Pablo Pérez, tenia un ull lesionat per lespedresllançades contra el bus que duia l’equip cap a l’estadi Monumental.  En principi, el xoc tan esperat i alhora demorat, es jugaria a Asunción, una ciutat que dista de ser plàcida. El territori paraguaià s’ha convertit en un altre dels intensos camps de batalla que utilitzen al Brasil duesfaccions del narcotràfic: el Primer Comando Capital (PCC), de São Paulo, i el Comando Vermelho (CV), de Rio de Janeiro. La Conmebol es planteja altres escenaris de difícil arribada per als seguidors de River i Boca: Miami i la llunyana Qatar.

Notícies relacionades

La decisió de jugar fora de l’Argentina suposa unasanció implícitaa River per la seva responsabilitat en els episodis vergonyosos del cap de setmana passat, que acaben de costar-li el lloc a l’encarregat de seguretat de la ciutat de Buenos Aires, Martín Ocampo. Encara no es va resoldre, no obstant, si la final es juga amb públic ni què fer amb les milers de persones que van comprar la seva entrada i es quedaran sense res. L’única certesa que tenen els organitzadors del certamen més desorganitzat del planeta és que l’han d’acabar abans del12 de desembre, quan comença el Mundial de Clubs. El Tribunal Disciplinari de la Conmebol ha de pronunciar-se abans sobre el que ha demanat Boca de ser proclamat campió i que, a més, River sigui castigat, com va passar el 2015, però al revés, quan des de la Bombonera es va llançar gas pebre contra els rivals de tota la vida.

“La violència no és part del futbol, això es resol amb gols”, va sermonejar Domínguez, a qui els jugadors de Boca van acusar d'estar més preocupat pelsinteressos de la televisió que per la seguretat d'ells. “No tenim el cap per jugar una altra final. Esperarem la resolució i, si no hi estem d’acord, anirem al Tribunal d’Apel·lacions de la Conmebol”, va dir Angelici. El directiu no sembla confiar gaire en les autoritats del futbol sud-americà.“Espero que puguin actuar de manera lliure.Si s’aferren al dret, creiem que hi ha antecedents suficients per complir el que està demanant Boca”, va dir, en al·lusió als episodis “que vam tenir el 2015”. Però si dictamina en contra, Boca recorrerà davant delTribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), amb seu a Lausana (Suïssa).