LLIGA ENDESA

El Joventut perd gas davant del Fuenlabrada (78-88)

L'exblaugrana Marc García dirigeix la remuntada de l'equip madrileny després del descans

jdomenech45935850 graf856  badalona  barcelona   17 11 2018   el alero del mon181117215930

jdomenech45935850 graf856 badalona barcelona 17 11 2018 el alero del mon181117215930 / Andreu Dalmau

3
Agencias

El Divina Seguros Joventut es va quedar sense gasolina al segon temps, quan el Montakit Fuenlabrada, liderat per Paco Cruz (14 punts) i Marc García (18), va completar un parcial inflat (36-62) per donar la volta a un partit (78-88) que a dos minuts del descans perdia per 18 punts.

Després d’un primer temps gairebé impol·lut (42-26), se li va fer llarga la trobada a l’equip verd-i-negre que, després de la represa, es va veure superat pel conjunt madrileny que, infal·lible des del perímetre i sòlid amb una defensa zonal, va sumar la quarta victòria a la Lliga Endesa.

Com ja va passar entre setmana contra el CEZ Nymburk txec, es va tornar a veure la pitjor cara del Montakit Fuenlabrada, especialment en el primer temps amb un inici nefast. En els primers cinc minuts, va encaixar l’equip madrileny un parcial d’11-0 (m. 5).

Laprovittola mou els fils

El Joventut, amb Laprovittola movent els fils, i Dawson, màxim anotador verd-i-negre amb 17 punts, esborraven de la pista un rival perdut, que veia com el desconcert encomanavaNogueira,  que en 4 minuts va cometre 3 faltes, dues d’elles antiesportives.

Els primers punts del Fuenlabrada els anotaria Marc García, l’única notícia positiva per als visitants, que en els primers 10 minuts van perdre 5 pilotes, no van controlar el rebot i van deixar escapar una Penya pletòrica (22-10).

Després de la represa, semblava que els de Néstor García reaccionaven amb un primer parcial de 0-5 (22-15, m. 11) de la mà de Rupnik, però el conjunt verd-i-negre, molt concentrat, frenava les esperances del seu rival amb Nenad Dimitrijevic i un triple de Morgan (33-20, m. 15).

Amb el cinc inicial a la pista, la Penya tornava a mossegar. Gràcies a Laprovittola, estel·lar en la direcció, l’equip entrenat per Carles Duran disfrutava a la pista amb portes enrere i triples, aprofitant-se de la passivitat madrilenya. Els locals van arribar a tenir un avantatge de 18 punts (42-24, m. 18), que Llorca, des de la línia de llançaments lliures, va reduir abans del descans (42-26).

Tomás Bellás intena avançar en presència de Nico Laprovittola. / ANDREU DALMAU (EFE)

La llarga xerrada

La llarga xerradad’Ernesto García  –el Fuenlabrada no va escalfar en el descans– va semblar donar els seus fruits en els primers minuts del tercer quart, quan el seu equip es va estrenar amb dos triples de Popovic i Marc Garcia (43-32). Les sensacions havien canviat. Els visitants, amb Popovic reapareixent des del perímetre, enviaven amb una defensa zonal que incomodava els verd-i-negres, que tampoc aconseguien controlar el rebot.

A més, Laprovittola i Dimitrijevic, els bases del Divina Assegurances, arribaven a les quatre faltes personals al tercer acte. En aquesta situació, el Fuenlabrada baixava de la barrera dels 9 punts (55-46, m. 27).

Quan semblava que el Joventut agafava aire amb tres tirs lliures consecutius de Dawson, Clark refredava la reacció verd-i-negra amb un triple sobre la botzina que deixava el partit obert (64-57).

Va ser llavors quan el Montakit va estrènyer encara més el marcador (70-70, min.34) gràcies als triples de Cruz, per partida doble, i Llorca, que se sobreposava a l’energia de Birgander a la pintura, molt encertat en els bloquejos i continuació.

Va donar entrada Carles Duran als seus millors homes, Laprovittola i Todorovic, per intentar recuperar les sensacions, però al Montakit, que perdia a Popovic afligit de molèsties musculars, va emergir la figura de Paco Cruz per posar per davant al seu equip per primera vegada (72-74), a 3 minuts i 45 segons per al final. L’equip d’Ernesto García ja no tornaria deixar escapar les regnes i va ampliar l’avantatge fins al 78-88.

Fitxa tècnica:

Divina Assegurances Joventut: Laprovittola (13), Dawson (17), Ventura (6), Morgan (10), Todorovic (7) –cinc inicial–, Dimitrijevic (8), López Arostegui (-), Nogués (-), Birgander (13), Harangody (4).

Montakit Fuenlabrada: Bellas (7), Popovic (12), Eyenga (-), Clark (8), Nogueira (-) –cinc inicial–, O’Leary (8), Rupnik (10), Marc Garcia (18), Paco Cruz (14), Zanna (-), González (-), Llorca (11).

Àrbitres: Antonio Conde, Jorge Martínez i Martín Caballero. Eliminat: Laprovittola (min.39).

Parcials: 22-10. 20-16, 22-31. 14-31

Pavelló: Palau Olímpic de Badalona. 4.172 espectadors.