POLÈMICA INTERNACIONAL

El COI nega a Espanya organitzar competicions internacionals si no reconeix Kosovo

L'amenaça del comitè olímpic arriba després del campionat del Món de karate, en el qual els representants kosovars no van poder utilitzar la seva bandera ni el seu himne a Madrid

kosovo

kosovo / Visar Kryeziu (AP)

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha instat les federacions internacionals a no concedir grans tornejos a Espanya llevat que el Govern proporcioni garanties que Kosovo pot competir sense discriminació, segons informa la web especialitzada en olimpisme Inside The Games. El COI ha reaccionat d’aquesta manera després que es prohibís al país participar sota la seva pròpia bandera en els Campionats del Món de karate disputats la setmana passada a Madrid.

Així ho ha anunciat el director general adjunt del COI, el català Pere Miró. "Si el Govern espanyol no està en condicions de garantir l’accés no només a Kosovo, sinó a tots els atletes, per competir, hem d’advertir a totes les federacions que, fins que això no es resolgui, no han de celebrar competicions internacionals a Espanya", ha manifestat l’esmentada web.

Espanya i Grècia

Notícies relacionades

L’amenaça del principal estament olímpic s’ha produït a causa del fet que Espanya és l’únic país europeu, juntament amb Grècia, que no ha reconegut Kosovo després que proclamés la seva independència el 2008, amb el problema català de rerefons. Segons informa ‘El País’, el COI enviarà dijous un escrit a totes les federacions internacionals perquè no atorgui a Espanya cap competició internacional de cap esport si no es garanteix la presència dels representants kosovars. 

"En aquesta situació és impossible que Espanya pugui organitzar res"

Alejandro Blanco

President del Comitè Olímpic Espanyol

Una de les primeres reaccions que s’han produït ha sigut la d’Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), que ha afirmat que en aquesta situació "és impossible que Espanya pugui organitzar res". La setmana passada, la delegació kosovar que va participar en el Mundial de karate disputat a Madrid no va poder exhibir la seva bandera ni utilitzar el seu himne. El COI, com la majoria de països, va admetre Kosovo el 2014