DUEL A LA PREMIER

Guardiola pot allunyar Mourinho del títol

El derbi de Manchester mesura les ratxes del City i l'United que es troben en el millor moment de la temporada

zentauroepp41267642 guardiola mourinho181110160657

zentauroepp41267642 guardiola mourinho181110160657 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts

Diuen que Pep Guardiola i José Mourinho no han ensopegat mai pels carrers de Manchester en dos anys i mig, tot i que viuen molt a prop, a uns 700 metres. Els tècnics viuen atrafegats i els dies previs del derbi els allunyen dels llums i del mercat nadalenc mancunià. El partit arriba abans de l’hivern, però la seva primerenca coincidència importa poc perquè pot deixar l’United del portuguès ja lluny del títol.

Els de Guardiola, amb el seu futbol propositiu, enlluernen i lideren amb encara més fermesa que la passada campanya la Premier, mentre que els de Mourinho, amb un futbol reactiu, estan en fase de millora corregint el seu inici erràtic que els manté a nou punts dels seus veïns. Tot i així, tots dos passen un bon moment que ha contribuït a rebaixar la tensió prèvia.

¿Hi haurà baralla?

El de Santpedor agraeix que aquesta vegada el derbi no es focalitzi en els entrenadors: “Al final [Mourinho i jo] som més bones persones del que podeu imaginar”. I fins i tot el portuguès ha reconegut que la qualitat del treball en el City és “indiscutible”. Però ja se sap que la calma precedeix la tempesta i no queda gaire lluny la victòria de l’United l’abril per 2-3 que va ajornar les celebracions dels cityzens de la lliga dels 100 punts. Tampoc s’oblida la baralla posterior al derbi de la primera volta de la passada campanya amb una baralla a cop d’ampolla entre jugadors i amb Mourinho al centre de l’incident.

Aquest és un dels tuits del City de la roda de premsa de Pep Guardiola:

Situacions oposades

Notícies relacionades

És cert que en els derbis no hi ha dades que valguin, però el City arriba a la cita líder en tot: majoria de punts, de gols, de xuts, de driblatges, més possessió, millor precisió de passada. No fa ningú més assistències que Sterling i Mendy. No fa ningú més gols que el Kun Agüero.

L’United, per la seva part, ha demostrat una gran capacitat per remuntar partits i capgirar situacions aparentment perdudes, amb el paradigmàtic exemple de Torí de dimecres passat. Mourinho té més vides que un gat i, com els seus partits, sembla que necessita la tensió al seu voltant per treure bons resultats. I aquesta vegada el derbi és més decisiu per a ell: una victòria el col·loca en la lluita pel títol i una derrota l’allunya perillosament.

Sterling fins al 2023

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;">El Manchester City continua millorant a mesura que apuntala la plantilla de la pròxima temporada. Després de l’acord d’extensió del Kun Agüero, el club ha tancat aquest divendres la renovació de Raheem Sterling fins al 2023. L’extrem, el contracte del qual expirava el 2020, amplia la seva vinculació als citizens per tres anys més després del seu fitxatge pel Liverpool a l’estiu del 2015.  </span><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px; background-color: rgb(244, 245, 246);">Aquests són els tuits del City certificant la renovació del seu futbolista.</span>