'CAS VILLAR'

La Guàrdia Civil deté Andreu Subies, vicepresident econòmic de la Federació Espanyola de Futbol

Els agents registren la seu de la Federació Catalana, així com domicilis particulars i diverses empreses

fcasals45687311 funeral jaume llaurado  andreu subies  foto    ignasi parede181030110028

fcasals45687311 funeral jaume llaurado andreu subies foto ignasi parede181030110028 / Ignasi Paredes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts el que va ser president de la Federació Catalana de Futbol i en l’actualitat vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF)Andreu Subies, en el marc d’una operació per una peça separada del 'cas Soule', també conegut com a 'cas Villar' per la corrupció a la RFEF sota el mandat d’Ángel María Villar

Els agents, pertanyents a la Unitat Central Operativa (UCO) del cos, també han detingut l’exdirectiu de l’entitat Josep Contreras i han registrat la seu de la Federació Catalana, la Mutualitat Catalana de Futbolistes, així com domicilis particulars i diverses empreses del sector. En total, s’han practicat sis escorcolls, segons fonts jurídiques.

L’operació, avançada en el digital 'La República Esportiva', intenta aclarir presumptes irregularitats en les obres de reforma de les seus de la Federació Catalana a Barcelona, Tarragona, Sabadell i Vilafranca del Penedès quan Subies estava al capdavant de l’entitat. Els dos arrestats declararan aquest dimecres davant del jutge Santiago Pedraz.

Obres de reforma

Contreras és propietari de l’empresa que es va encarregar de les obres de reforma de la seu de la Federació Catalana, que van tenir un sobrecost respecte del preu inicialment fixat.

Notícies relacionades

Es tracta d’una peça separada de Soule, investigada pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz. Les indagacions se centren en la creació d’un entramat de societats l’any 2009 per Villar que presumptament va permetre la desviació d’almenys 45 milions d’euros de fons tant públics com privats de la federació, i d’organismes vinculats a aquesta, com la Mutualitat de Previsió Social de Futbolistes Espanyols a Prima Fixa (Mupresfe).

Villar va ser detingut el juliol del 2017 i va estar 10 dies en presó preventiva fins que va abonar una fiança de 300.000 euros.