LA CRISI BLANCA

jdomenech45664741 barcelona 28 10 2018 deportes lopetegui obser181028190041 / JORDI COTRINA

jdomenech45664741 barcelona  28 10 2018   deportes             lopetegui obser181028190041
real-madrid-3

/

El Reial Madrid humilia Lopetegui en el seu acomiadament

Florentino Pérez addueix una desproporció entre el nivell de la plantilla i els resultats i nomena provisionalment Solari com a substitut

4
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Tot just quatre mesos després de remoure els fonaments de la selecció espanyola a l’inici del Mundial, Florentino Pérez ha escapçat el projecte d’una temporada que ja va néixer torta. El Reial Madrid ha oficialitzat la destitució de Julen Lopetegui amb dures recriminacions cap al tècnic: “Hi ha una gran desproporció entre la qualitat de la plantilla, amb 8 nominats a la Pilota d’Or, i els resultats obtinguts”, diu el comunicat del club, que es va emetre després d’una junta directiva que es va celebrar al Bernabéu.

Amb la poca pulcritud del procediment, sense roda de premsa immediata de comiat ni anunci del president, tal com ha sigut habitual en altres acomiadaments, el comunicat del club, normalment asèptic, va afegir un paràgraf previ a l’agraïment que deixa en evidència el treball de Lopetegui.

dos dies de jugar a Melilla un partit de Copa, la directiva ha anunciat a Santiago Solari, fins ara tècnic del filial, com una solució temporal mentre el club engega, si pot, la contractació d’un tècnic amb més experiència. L’argentí dirigirà aquest dimarts la seva primera sessió i a més del partit de Copa, s’estrenarà a la Lliga a casa contra el Valladolid, després haurà de visitar el Viktoria Pilsen a la Champions i el Celta, a Vigo, a la Lliga, abans d’una nova aturada de seleccions.

Després de la derrota en el clàssic, totes les mirades van tornar cap a Londres, on Antonio Conte va tornar de vacances. La negociació va passar d’estar gairebé rubricada que es considerés gairebé descartada a última hora de la tarda d’aquest dilluns. Segons periodistes italians afins a Conte, el tècnic exigeix el suport del club en forma d’anys de contracte que li donin força davant la plantilla, però no descarten la seva arribada.

Falsa normalitat

Abans que es fes oficial el seu acomiadament, però quan ja era oficiós, Lopetegui va passar les seves últimes hores com a entrenador del Reial Madrid sostenint una falsa normalitat a través de la professionalitat. Va comandar el seu últim entrenament a Valdebebas, el preparatori del partit de Copa del Rei (aquest dimecres a Melilla, 19.30 h) , que dirigirà Solari.

El fins ara tècnic blanc, que es va declarar amb forces per seguir després del 5-1 que li va endossar el Barcelona, comptava amb el recolzament total del vestidor, tal com demostren les seves declaracions durant la crisi, però aquesta sembla una de les raons detectades pels alts càrrecs per explicar la davallada de rendiment i haver temptat el fitxatge de Conte.

Víctima de la planificació club

La il·lusió de Lopetegui a l’arribar al Madrid s’ha anat dissipant a mesura que avançaven els esdeveniments, des de la venda de Cristiano Ronaldo fins a la poca consistència dels escassos reforços de l’equip. Novè a la Lliga, a set punts del lideratge, amb 14 gols a favor i els mateixos en contra... els resultats han fet insostenible el projecte.

El Reial Madrid diluït que va acabar golejat al Camp Nou és el reflex del que ha sigut l’equip de Lopetegui, una amalgama de bones intencions que es desfeien al primer contratemps. Tot i que de vegades pequés de parcialisme, o d’un autoengany exagerat, a més de gols, Ronaldo aportava al Madrid la idea de sentir-se superior, tot i que no ho fos, capaç de guanyar contra qualsevol, tot i que no en fos capaç. Però en el futbol no sempre guanya el millor.

Porto i selecció

Lopetegui acumula un acomiadament per cada equip de primer nivell que ha dirigit, els dos últims en menys de 140 dies. En la seva primera experiència en el futbol professional, a Segona amb el Rayo Vallecano, va ser cessat, com ara en el Reial Madrid, després deu jornades de Lliga.

Notícies relacionades

Després de passar per les categories inferiors del Reial Madrid i de la selecció espanyola, a la banqueta del Porto li va arribar l’oportunitat amb un gran club europeu, en el qual va acabar deixant un record nefast. La seva primera temporada, amb un segon lloc a la Lliga i uns irreals quarts de final de la Champions League (després d’avançar en un grup amb BATE, Athletic i Shakhtar i eliminar el Basilea a vuitens) va despertar unes il·lusions trencades el gener de la temporada següent, quan va ser acomiadat per problemes a la Lliga i fora de la Champions en fase de grups.

Amb la selecció espanyola, la seva última ocupació, va aconseguir el seu primer acomiadament per motius extraesportius, quan semblava encaminat a lluitar per un èxit que recolzés les aspiracions de la seva carrera com a entrenador. La irrupció del Reial Madrid el va apartar del Mundial i el va posar davant d’una oportunitat que ha acabat per devorar-lo.

Comunicat oficial del Reial Madrid

La Junta Directiva del Reial Madrid C. F., reunida avui 29 d’octubre del 2018, ha acordat <strong>resoldre el contracte</strong> que vinculava l’entrenador Julen Lopetegui amb el club.

Actualitzar

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Fa 2003 dies

Carregar més