PARTIT DE LLIGA

aguasch45262005 graf6442  madrid  29 09 2018  el centrocampista del real mad181006172327

aguasch45262005 graf6442 madrid 29 09 2018 el centrocampista del real mad181006172327 / Rodrigo Jimenez

L'Alabès li posa la punta a Lopetegui (1-0)

L'equip vitorià derrota el Reial Madrid en el minut 95 amb un gol de Manu García (1-0)

4
Alejandro García

Fins al minut 95 del partit a Vitòria, semblava que el Reial Madrid de Lopetegui no s’enlairava, immers en una desesperació total per aconseguir un gol que se li resisteix els últims quatre partits. Tant afany va posar el Madrid en trobar una esquerda en el sistema defensiu vitorià que va acabar obrint una via d’aigua en la defensa que va aprofitar l’Alabès, a la sortida d’un córner en el minut 95, per aconseguir l’únic gol del partit.

Els dos entrenadors van reforçar el centre del camp. Si Lopetegui va deixar a la banquetaAsensio per jugar amb Ceballos, Abelardo va sacrificar el seu habitual doble davanter per un migcampista més, per formar amb Pina, Wakaso i Brasanac.

El Madrid va sortir al partit transmetent perill, amb intenció de revertir una ratxa de sis partits fora de casa sense guanyar. L’equip de Lopetegui, sense el desbordament d’Asensio o la profunditat de Marcelo, va produir perill amb la pressió a dalt a la sortida de pilota de l’Alabès i amb la versatilitat que Bale li va aportar a l’atac, de tornada a l’equip després de dos partits fora, amb constants bones ofertes de passada per als Modric o Kroos, de més a menys en el partit.

L’Alabès va proposar un partit de força, intensitat, empenta i xoc, com li va fer saber Wakaso a Modricla primera vegada que es van creuar pel centre del camp, i després Calleri a Ramos amb una doble topada resolta per l’àrbitre sense immiscir-se massa.

Ladillo

Dani Ceballos, de nou el beneficiari de la confiança de Lopetegui, va demostrar tenir ganes de repetir el seu gran partit a Mendizorroza la temporada passada i assentar d’una vegada la seva candidatura a la titularitat. Lluny d’aquests objectius, va intercanviar diverses vegades la banda amb Bale, però mentre que el gal·lès apareixia per tots els flancs de l’atac, el sevillà s’incrustava a la zona central, entre Modric i Kroos, perdent cada vegada més protagonisme en el joc.

Al quart d’hora de partit, el Madrid se sentia amo absolut, amb arribades constants, fluïdesa en la circulació i jugades acabades, tot i que fos insatisfactòriament. Però, rebaixat l’entusiasme inicial del Madrid, l’Alabès li va anar prenent el pols al partit i no li va resultar gaire complicat trobar el camí cap a Courtois. Amb transicions ràpides i pilotes en llargs,Jony, des de l’extrem esquerra, va castigar els problemes en defensa d’Odriozola, del millor del seu equip en atac, i va emergir com el canalitzador del perill local.

Els últims minuts de la primera part van ser un empat tècnic, un armistici involuntari en què l’Alabès es va sentir còmode, encadenant, com el Madrid, llargues possessions de pilota. Així va arribar l’equip de Lopetegui a les sis hores sense marcar un gol, mentre les mirades es dirigien a la banqueta, al tècnic i a la seva decisió de mantenir fora de la gespaMariano.

Mariano, Asensio i Vinicius

Apressat per la necessitat de concretar en gols el bon joc del seu equip, Lopetegui va deixar Benzema al vestuari al descans i va introduir en el camp Mariano. El davanter dePremià de Mar va transmetre, en els seus primers minuts, perill, intensitat en la baralla i decisió en els desmarcatges, però la seva incidència en el partit es va anar reduint així que es va desinflar el seu impuls inicial.

Cada possessió del Madrid implicava un domini territorial gairebé abusiu, amb els centrals molt més enllà de la línia del centre del camp. L’Alabès no li va perdre la cara al partit i va trobar la seva millor versió en l’intercanvi de cops al qual es va abocar el partit.

El canvi de Casemiro per Asensio, a més d’intentar aportar una solució en atac, era una renúncia de Lopetegui a controlar el partit. L’exposició del Madrid en atac era directament proporcional als espais que es creaven a l’esquena de la defensa, a la qual cosa es va encomanar l’Alabès, de nou de la mà de Jony, per lluitar pel partit.

Amb tot el bloc al voltant de l’àrea rival, sota una pluja intensa, el setge del Madrid es va tornar heroic, sobretot després que Bale, l’estrella que reapareixia a Vitòria, es retirés del camp amb problemes musculars. Va entrar Vinicius per compartir banda amb Nacho, mentre Lopetegui s’esgargamellava a la banqueta buscant una solució que no acabava d’arribar.

No obstant, ja en el descompte, el premi el va trobar l’Alabès. L’heroi va serManu García, que va reblar a l’àrea petita un córner en l’últim minut, en quèCourtoisva deixar la porteria venuda darrere una sortida infructuosa. Amb la derrota a Vitòria, Lopetegui afronta una difícil setmana de seleccions, sense jugadors amb qui treballar i amb molts problemes per solucionar.

Alabès, 1- Reial Madrid, 0

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Alabès:</strong> Pacheco (6), Duarte (7), Maripán (6), Laguardia (7), Ximo Navarro (6), Pina (7), Wakaso (7), Brasanac (6), Jony (8), Ibai (6), Calleri (7).</span>