UEFA Nations League

Mbappé vola i Bale punxa a Dinamarca

Jornada plena de triomfs locals a la Lliga de Nacions

2155568-2018-09-09t192519z 257511861 rc125f0a4a40 rtrmadp 3 soccer-uefa-nations-fra-nld

2

La campiona del món segueix en un moment estel·lar. França va vèncerHolanda  (2-1) sota el comandament de Kylian Mbappé. El futbolista del Paris Saint-Germain va brillar amb llum pròpia i va ser el més destacat de l’únic partit de la Lliga A de la Lliga de Nacions disputat aquest diumenge. Matuidi va caçar un mal rebuig que el sevillista Quincy Promesy va servir amb safata, al segon pal, a Mbappé el gol el 14'.

L’Holanda de Ronald Koeman va ser capaç d’empatar en la segona meitat gràcies a un gol de Ryan Babel després d’una gran carrera de Kenny Tete. Va ser un miratge. Vuit minuts després, Olivier Giroud marcaria el 2-1 definitiu després d’una bona assistència de MendySamuel Umtiti va disputar els 90 minuts.

Bale ho va intentar

Christian Eriksen es va imposar a Gareth Bale. El mitjapunta del Tottenham va marcar els dos gols del Dinamarca-Gal·les (2-0) en un partit feble del combinat que dirigeix Ryan Giggs. Els danesos, d’altra banda, van aparcar les seves diferències amb la Federació i el seleccionador, Age Hareide, va poder comptar amb totes les seves estrelles. Eriksen va marcar el primer abans del descans després d’aprofitar una assistència de Dalsgaard; en la segona part, va marcar des dels 11 metres després que Amadu cometés penal amb una mà dins de l’àrea. Va poder marcar el ‘hat-trick’ amb un magistral llançament de falta en l’últim minut però el porter Hennessey ho va evitar. Gareth Bale va ser el més actiu dels gal·lesos i l’únic capaç de generar perill sobre la meta local.

En l’altre partit de la Lliga B, la Ucraïna d’Andriy Shevchenko  es va imposar a Eslovàquia (1-0) i suma el segon triomf en dos partits. Yarmolenko va marcar el gol de la victòria des dels onze metres a deu minuts del final. Abans, el porter eslovac, Martin Dubravka, havia trasbalsat la davantera local amb una gran actuació.

Victòries ajustades

Bulgària va repetir el resultat de la primera jornada i va vèncer Noruega (1-0) gràcies a un gol de Radoslav Vasilev. En una altra partit de la Lliga CXipre va haver de remuntar contraEslovènia  (2-1). Beric va avançar els visitants però un gol de Sotiriu i un gol en pròpia de Stojanovic, en els últims compassos de la trobada, van tombar el marcador.

A la Lliga DGeòrgia va guanyar per la mínima a Letònia (1-0) amb un gold’Okriashvili  de penal. Otar Kakabadze, central del Nàstic, va disputar els 90 minuts. Macedònia es va imposar a Armènia (2-0) gràcies als golsd’Alioski, de penal, i Pandev Liechtenstein va fer el mateix davant de Gibraltar amb tants de Salanovic Wieser.

UEFA Nations League. Diumenge 9 de setembre del 2018.