MOLT MÉS QUE UNA VICTÒRIA

Corea del Sud guanya el partit que allibera a Son de la mili

El triomf davant del Japó (2-1) a la final dels Jocs Asiàtics permet al jugador del Tottenham eludir 'in extremis' el servei militar

zentauroepp44863765 soccer football   2018 asian games   men s gold medal match 180901165516

zentauroepp44863765 soccer football 2018 asian games men s gold medal match 180901165516 / ATHIT PERAWONGMETHA

1
Es llegeix en minuts

El davanter del Tottenham Heung-Min Son va marxar entre llàgrimes del Mundial de Rússia. Malgrat aconseguir una històrica victòria contra Alemanya en l’última jornada de la fase de grups, la selecció de Corea del Sud no va aconseguir el seu objectiu de passar a vuitens de final, un assoliment que hauria permès als jugadors quedar exempts del servei militar obligatori. En realitat, bona part dels integrants de l’equip coreà ja havien eludit aquest molest compromís a l’haver-se proclamat campions en els Jocs Asiàtics del 2014, però Son havia declinat assistir a aquell torneig. Amb 26 anys, al jugador de la Premier li quedava una última oportunitat d’esquivar la mili: que Corea del Sud revalidés la medalla d’or en els Jocs Asiàtics a Indonèsia. I ho acaba de fer, al guanyar 2-1 en la pròrroga al Japó a la final.

Notícies relacionades

Després de mantenir la igualtat en els primers 90 minuts, l’equip coreà s’ha imposat en la pròrroga, amb gols de l’exbarcelonista Lee Seung-Woo i de Hwang Hee-Chan, tots dos després de sengles assistències de Son, que ha lluït el braçalet de capità. El Japó ha retallat distàncies per mitjà d’Ueda, però ja no ha pogut evitar la victòria de Corea del Sud. Amb el xiulet final, el jugador del Tottenham, que era a la banqueta després de ser substituït en el minut 120, ha esclatat de joia i ha sigut felicitat per tots els seus companys.

Son, que va renovar al juliol el seu contracte amb l’equip londinenc fins al 2023, s’exposava a veure la seva carrera en la Premier liquidada, ja que el servei militar a Corea del Sud dura entre 21 i 36 mesos, un parèntesi del tot excessiu per a un futbolista professional de la seva edat.