CHAMPIONS CUP

El Madrid alternatiu s'agrada i guanya contra el Juventus (3-1)

L'equip de Lopetegui aconsegueix la seva primera victòria amb una exhibició d'Asensio i un golàs de Bale

Aug 4  2018  Landover  MD  USA  Real Madrid midfielder Marco Asensio  20  celebrates with teammates after scoring a goal against Juventus in the second half during an International Champions Cup soccer match at FedEx Field  Real Madrid won 3-1  Mandatory Credit  Geoff Burke-USA TODAY Sports

Aug 4 2018 Landover MD USA Real Madrid midfielder Marco Asensio 20 celebrates with teammates after scoring a goal against Juventus in the second half during an International Champions Cup soccer match at FedEx Field Real Madrid won 3-1 Mandatory Credit Geoff Burke-USA TODAY Sports / Geoff Burke (USA TODAY Sports)

3
Alejandro García

D’inici contra el Juventus, Lopetegui ha sortit amb un onze més reconeixible que contra el Manchester United. En atac han jugat Isco, Bale i Benzema, amb Kroos com a únic mig centre, amb dos interiors, i Keylor Navas a la porteria (mentre s’esgoten els dies perquè es pugui tancar el fitxatge de Courtois abans que el 9 d’agost es tanqui el mercat a Anglaterra). Però l’equip s’ha mostrat pla, amb un ritme lent, només Kroos ha sigut productiu en la creació de joc, i Bale en la definició.

Però després del descans ha arribat l’oportunitat per a les alternatives. Llorente al mig centre i el paio atacant: Vázquez, Asensio i Vinicius li han donat un nou aire al Madrid. En un inici fulgurant del segon temps, ha aconseguit, en uns quants minuts, més vivacitat en el joc, circulació més fluida i més perill en atac que en tota la primera part.

Asensio ha sigut el puntal d’aquells minuts, partint des de la posició de 9 per aparèixer per tots els flancs, a dalt i a baix, oferint sempre una opció de passada, baixant fins al centre de camp si calia. El mallorquí ha mostrat el seu millor nivell: fi, àgil, intens, ràpid, amb gràcia i amb qualitat, esclar.

El domini s’ha traduït en dos gols que han sentenciat el partit, el 2-1 especialment bonic i simptomàtic d’aquest Madrid alternatiu, producte de la connexió dels joves talents del Madrid. Bona recepció d’Asensio, que li ha posat a Vinicuis la seva primera pilota a l’espai amb la samarreta del Reial Madrid, la primera pilota amb avantatge. I el brasiler ha demostrat que, amb espai i encarant-ne un contra un, té recursos, és un territori que domina. La seva resolució ha sigut immillorable: una assistència a Asensio en àrea petita, una d’aquestes que fan feliç el que fa la passada i que empeny la pilota.

Han sigut els millors minuts del poc que porta Lopetegui al capdavant del Madrid, però l’exhibició d’Asensio com a fals 9 ha durat menys de 20 minuts, fins que en el 64 ha entrat Borja Mayoral per ocupar la davantera i fixar els centrals de la Juve. Llavors el mallorquí ha retardat una mica la seva posició i la seva influència en l’atac s’ha ressentit. Vinicius s’ha anat desinflant conforme han avançat els minuts: cada vegada més desencertat i menys resolutiu, prenent cada vegada pitjors decisions amb la pilota als peus.

Gols de Bale i Carvajal

En el primer temps, el marcador s’havia obert amb un gol de Carvajal a pròpia porta, després d’una bona jugada de Bernardeschi i un centre d’Álex Sandro que va acabar, després de rebutjar a la cama del lateral dret, dins de la porteria de Navas.

Bale havia empatat poc després en una versió del seu joc que il·lusionava una mica, fins a la irrupció d’Asensio, després de la qual el seu gol aïllat ha quedat curt en vista del desplegament de joc en els primers minuts de la segona part.

Al final del primer període, Isco havia estat més participatiu que encertat i el gal·lès ha recordat, per moments molt puntuals, al jugador que va meravellar al Tottenham, rondant per la frontal de l’àrea rival, amb aquesta habilitat per deambular pel camp fins caçar una pilota que acaba en gol. Bale confirma que continua sent un realitzador eficaç. Així va arribar l’empat, amb una pilota solta en la frontal de l’àrea que acaba a l’escaire amb un xut poc ortodox.

Gràcies al gran paper del trident ofensiu que parteix com a alternatiu, el Reial Madrid s’ha guanyat la primera victòria de la pretemporada. Tot i que molts jugadors encara evidencien un moment de forma més normal a hores d’ara de temporada que d’altres, com a conjunt, l’equip ha començat a mostrar lleus automatismes ofensius. A destacar el bon partit de Sergio Reguilón al lateral esquerre, ratificant la seva candidatura a alternativa a Marcelo.