PARTIT A MIAMI

El Madrid de Lopetegui debuta amb derrota

Els madridistes han dominat l'espai i la possessió, però no han trobat gaires situacions clares de gol

zentauroepp44507680 jls01  miami  ee uu    31 07 2018   el jugador sergio reguil180801092930

zentauroepp44507680 jls01 miami ee uu 31 07 2018 el jugador sergio reguil180801092930 / Joe Skipper

3
Alejandro García

El Reial Madrid ha iniciat la pretemporada 18-19 amb derrota, 2-1 contra elManchester United. L’equip de Lopetegui, que va dir en la prèvia que estarà content tot i que no arribi cap fitxatge més, ha dominat l’espai i la possessió, però no ha trobat gaires situacions clares de gol i ha evidenciat la falta de contundència en atac.

Amb un gran ambient a les grades del Hard Rock Stadium de Miami, Lopetegui ha sortit d’inici amb Bale, Benzema i Vinicius en atac, amb l’habitual 4-3-3, en el qual el lloc preponderant al centre del camp l’ha tingut Ceballos, que ha aglutinat molta possessió però poca profunditat. En els últims 15 minuts de partit, després de canviar els onze jugadors, ha acabat amb un interessant 4-4-2, amb Kroos al darrere d’una doble mitjana punta formada per Isco i Asensio.

El Manchester United, amb més treball acumulat en la pretemporada, ha sortit al partit amb més ritme, pressionant a dalt. Quan el Reial Madrid ha aconseguit sortir amb claredat des de darrere, ha trobat el camí fins a l’àrea de De Gea, però la primera part ha sigut per al United. Benzema ha tingut les primeres ocasions, entre atacs dels anglesos.

Així ha arribat el primer gol de l’equip de Mourinho, abans del minut 20, després que Alexis Sánchez rematés un bon centre des de la dreta de Darmian, que ha arribat bé a línia de fons a la recerca d’una passada d’Ander Herrera que ha posat de manifest les debilitats de Theo en defensa. L’espanyol del United ha aconseguit, abans de la mitja hora, el segon gol per al seu equip, que a la fi seria definitiu, al fer bona una deixada d’Alexis després d’una bona carrera a l’espai de Mata que ha castigat la defensa avançada del Madrid.

L’estrena de Vinicius

Vinicius s’ha estrenat una mica poruc. Partint des de l’esquerra, en la posició que fins ara ocupava Ronaldo, al brasiler li ha costat gairebé mitja hora arrencar, però ho ha fet demostrant el que té: desbordament l’un contra un. La seva millor jugada en l’hora que ha jugat ha acabat en una rematada desviada de Bale. L’altra gran novetat, Odriozola, titular al lateral dret, s’ha desenvolupat amb la facilitat amb què acostuma a fer-ho, molt profund per la banda dreta i amb accions de mèrit en defensa a la seva esquena. Lunin també s’ha estrenat sota els pals en la segona part.

Tot i que després del segon gol britànic el Madrid no ha aconseguit inquietar la porteria de David de Gea, ha trobat el premi del gol abans del descans gràcies a una bona rematada de Benzema, que s’ha avançat al primer pal, després d’una centrada de Theo Hernández des de l’esquerra.

Ja amb els primers canvis, ha començat la segona part amb un domini més productiu del Reial Madrid. L’equip de Lopetegui ha començat a generar una mica més de perill, amb més contundència en defensa i més verticalitat en atac. L’ha tingut, fins en dues ocasions, Odegaard, un dels que acabava d’ingressar al camp, així com Raúl de Tomás, que ha trobat els seus millors minuts quan ha ocupat el lloc de ‘9’ després de la sortida del camp de Benzema.

Llorente i Fede Valverde, titulars al centre del camp al costat de Ceballos, han aconseguit un pèl més de control i això ha propiciat millors minuts de l’equip de Lopetegui, que ha dominat la segona part.

Els últims canvis i la variant en el sistema tàctic, amb Isco i Asensio per darrere del davanter, amb molta mobilitat en una il·lusionant doble mitja punta, donant opcions constants a Kroos, que també ha entrat a la gespa per jugar els últims quinze minuts, han donat un nou aire al Madrid, que ha acabat el partit a dalt, amb empenta, mereixent l’empat. L’última bona ocasió per evitar la derrota ha sigut un tir perillós de Nacho des de la frontal de l’àrea.