Hisenda accepta el pacte amb Ronaldo: 19 milions i dos anys de presó

L'acord implica que el jugador haurà de declarar-se culpable de quatre delictes fiscals

atlas-20180727-malestar-en-hacienda-con-el-acuerdo-de-ronaldo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

L’Agència Tributària ha donat el vistiplau a l’acord assolit entre Cristiano Ronaldo, la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pel qual l’exfutbolista del Reial Madrid pagarà una multa de gairebé 19 milions d’euros i serà condemnat a dos anys de presó.

Fonts jurídiques han informat a Efe d’aquest acord, que implica que el jugador portuguès, que a partir d’aquesta temporada viurà a Itàlia, no entrarà a la presó a canvi de declarar-se culpable de quatre delictes fiscals.

L’acord assolit entre les acusacions i la defensa del futbolista estava pendent del vistiplau d’Hisenda, que va ser l’organisme que va denunciar Ronaldo i els responsables del qual han canviat recentment com a conseqüència del relleu en el Govern central.

Les acusacions imputaven a Cristiano Ronaldo quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre el 2011 i el 2014 i que suposen un frau tributari de 14.768.897 euros. Les quotes suposadament defraudades són d’1,39 milions el 2011, 1,66 el 2012, 3,20 el 2013 i de 8,5 el 2014.

L’acord final per la via penal rebaixa aquest import defraudat a 5,7 milions d’euros, però l’import total que ha de pagar sumant la multa i els interessos arriba gairebé als 19 milions. També pagarà les costes de l’Advocacia de l’Estat en el procés, segons les fonts consultades.

Entre Hisenda i la Fiscalia hi ha encara discrepàncies de criteri respecte a la substitució de la condemna penal per una multa, ja que l’Agència Tributària rebutja aquest canvi, és a dir, desitja la condemna a dos anys de presó, de manera que, tot i que no entri a la presó, tingui antecedents i no pugui reincidir en aquell temps.

Notícies relacionades

Aquesta diferència es resoldrà en la vista breu en la qual Ronaldo prestarà la seva conformitat al Jutjat d’Instrucció número 4 de Pozuelo de Alarcón (Madrid), on l’internacional portuguès va declarar com a investigat fa gairebé un any, el 31 de juliol.

En aquella ocasió, el jugador del Reial Madrid va afirmar: "La Hisenda espanyola coneix en detall tots els meus ingressos, perquè els hi hem lliurat; mai he ocultat res ni he tingut intenció d’evadir impostos".