vídeo viral

Relat del cop de cap de Zidane: el VAR va ser Medina Cantalejo

L'àrbitre de la final de la Copa del Món del 2006 explica com va haver de sancionar l'agressió a Materazzi

el-cabezazo-de-zidane-contado-por-el-rbitro-que-lo-pit-la-clave-fue-el-testimonio-de-medina-cantalejo-buensimo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Horacio Elizondo, l’àrbitre que va xiular la final de la Copa del Món del 2006 que van jugar França i Itàlia, va revelar el 2012 en una xerrada com es va gestarl’expulsió de Zinedine Zidane després del seu cop de cap a Marco Materazzi.

El col·legiat argentí va passar a la història per l’expulsió més famosa de les finals de la Copa del Món. Però no va ser ell que va veure com Zidane impactava el seu cap al pit del central italià. Va ser un espanyol, l’àrbitre Luis Medina Cantalejo, qui va captar el moment i va informar de l’agressió. I de fet, va fer les funcions de VAR (‘video assistant refree’ o àrbitre assistent de vídeo) que s’ha estrenat en l’últim Mundial de Rússia.

Elizondo, anys després, en aquesta xerrada  va explicar com va passar. Tot i que ja es coneixia que Medina Cantalejo, quart àrbitre a la final, va ser la persona clau en la vermella a Zidane, s’ha viralitzat la xerrada d’Elizondo.

Notícies relacionades

El col·legiat argentí defineix Medina Cantalejo com el seu “àngel de la guarda”. “En un moment veig que Materazzi està estirat a terra, a uns trenta o quaranta metres. Procedeixo a interrompre el joc. Ràpidament, a través dels intercomunicadors els pregunto als meus assistents. Tots dos em contesten, sorpresa, ‘no hem vist absolutament res’, va explicar.

“Quan em deia '’Horacio, tens un problema’, apareix el meu àngel de la guarda, Luis Medina Cantalejo”, va assenyalar. Horacio Elizondo va explicar el moment de manera molt gràfica, fins i tot imitant l’accent andalús del que fos àrbitre internacional. “Terrible, terrible el cop de cap de Zidane a Materazzi”, li va comentar a Elizondo, que no acabava d’assumir-ho. “Cony, cop de cap de Zidane a Materazzi. Quan vegis el vídeo no em creuràs”, va concloure Medina Cantalejo.