LA VALORACIÓ DEL MÀXIM ORGANISME

Infantino: "La Copa del Món de Rússia és la millor de la història"

El president de la FIFA agraeix l'esforç del Govern de Putin i es felicita per l'"èxit organitzatiu" del torneig

rpaniagua44289646 fifa president gianni infantino gestures during a news confe180713113845

rpaniagua44289646 fifa president gianni infantino gestures during a news confe180713113845 / SERGEI KARPUKHIN

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Acostuma a ser un comentari clàssic quan s’acaba un Mundial o uns Jocs Olímpics, però en aquest cas s’ha de reconèixer que és veritatGianni Infantino, el president de la FIFA, ha valorat el torneig que s’acaba aquest diumenge a Moscou en una roda de premsa celebrada a l’estadi Lujniki, que acollirà la final entre Francia i Croàcia. 

"Fa dos anys vaig dir que aquest Mundial seria el millor en la història, i avui puc dir amb convicció que no em vaig equivocar: la Copa del Món de Rússia és la millor de la història", ha proclamat el dirigent, que ha agraït al "Govern de Vladímir Putin" el seu esforç per aconseguir aquest èxit en matèries tan importants com la seguretat i les infraestructures.

"Fantàstic i increïble"

Infantino també ha elogiat el comportament dels aficionats i les 32 seleccions participants. "Ha sigut un torneig fantàstic i increïble", ha remarcat Infantino, que també ha destacat la passió viscuda a les grades. "El més important és que sempre s’ha parlat de futbol", ha apuntat. 

"Quan vaig començar el meu mandat vaig dir que volia portar el futbol a la FIFA i acostar la FIFA al futbol, i això s’ha aconseguit en aquesta Copa del Món", ha afegit el mandatari, orgullós de la imatge que ha donat l’amfitrió a tot el món. 

La mutació de Rússia

"Rússia ha canviat. S’ha convertit en un país de futbol. Hi ha ajudat l’actuació de la seva selecció, però també queden unes infraestructures, boniques i eficients, que posen Rússia al ‘top’ dels països de futbol. Han invertit en el futur", ha destacat Infantino, que ha comparegut vestit com si fos un voluntari més.

"El VAR ha sigut un gran èxit i no hi ha hagut cap cas de dopatge. Mai he vist aquest nivell d’excel·lència en cap torneig" (Infantino)

Notícies relacionades

"Milers de persones han estat per tot Rússia. Han descobert un país bonic, extremadament ric en cultura i història. Ha sigut una gran aventura per als aficionats. I des del principi fins al final s’ha creat una gran atmosferad’amistat  entre les aficions", ha continuat explicant el president de la FIFA.

Rècords de visites

Els estadis han registrat una afluència del 90%, i set milions d’aficionats han passat per les ‘fan fest’, cosa que demostra l’èxit popular del Mundial. "S’han batut rècords de visites a les pàgines electròniques del torneig, el VAR ha sigut un gran èxit i no hi ha hagut cap cas de dopatge. Mai he vist aquest nivell d’excel·lència", ha conclòs Infantino.