CONFESSIÓ POLÈMICA

Rússia es va dopar amb amoníac contra Espanya i Croàcia

Segons el diari alemany 'Bild' un portaveu de la federació russa va admetre que un suplent ho va fer abans d'entrar al camp contra la Roja

cherchesov-devuelto-los-rusos-confianza-seleccion-1529506484321

cherchesov-devuelto-los-rusos-confianza-seleccion-1529506484321

1
Es llegeix en minuts

Les sospites de dopatge tornen a l’esport rus. Ara, l’acusació arriba a la selecció de futbol, que ha fet un Mundial històric com a amfitriona. Segons publica el rotatiu alemany Bild, els jugadors de Rússia van esnifar amoníac per millorar el seu rendiment durant els partits del Mundial. Ho van fer contraEspanya  i contra Croàcia. I ho han admès.

En un reportatge sobre com millorar el rendiment esportiu publicat pel diari muniquès Süddeutsche Zeitung, un directiu de la Federació russa va explicar que un dels suplents del combinat dirigit per Txertxesov va esnifar amoníac impregnat en una bola de cotó abans de saltar al terreny de joc i enfrontar-se amb Espanya. L’objectiu era millorar el rendiment del jugador a través d’una substància que no està prohibida pels reglaments antidopatge internacionals.

"Com si utilitzessin xampú"

L’amoníac estimula la respiració i millora el flux d’oxigen a la sang, una cosa que explicaria la frescor dels futbolistes russos durant les dues pròrrogues disputades (contraEspanya  Croàcia). Süddeutsche Zeitung assegura que "la Federació russa va actuar amb l’amoníac com si es tractés d’una cosa tan comuna com utilitzar xampú a la dutxa". I els periodistes de Bild ho van contrastar.

En els quarts de final contra Croàcia van analitzar al detall el comportament dels futbolistes russos i, segons publiquen, van observar com diversos jugadors russos es refregaven el nas; detall que per al rotatiu alemany suposa un clar indici que la selecció russa esnifa amoníac de manera habitual.

"Que es deixin estar de bestieses"

Notícies relacionades

Paulino Graner, el preparador físic de Rússia fins aquest Mundial, ha sortit al pas d’aquestes sospites amb contundència. "L’amoníac no és dins de la llista de substàncies prohibides i pot ser fins i tot perjudicial. Jo no crec en això. No està comprovat que millori el rendiment", ha apuntat l’andalús a la cadena COPE. 

Granero no ha negat que els futbolistes russos s’apliquin aquest producte, habitual per exemple en l’halterofília, però l’ha separat per complet del bon torneig de la selecció. "Em sembla una bestiesa, una ximpleria, que no inventin res ni els alemanys , ni els anglesos ni els americans. Els jugadors han corregut aquesta distància perquè ho han treballat durant mesos", ha conclòs.