MISSATGE A LA PREMSA

Thiago: "¡Som Espanya, cony! ¡Si vosaltres no ajudeu...!"

El migcampista demana a Espanya que no visqui amb "la por de fallar" perquè "un Mundial no es perd, es guanya i punt"

marcosl44050902 spain s midfielder thiago alcantara gestures during a press 180629132107

marcosl44050902 spain s midfielder thiago alcantara gestures during a press 180629132107 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

A primera hora del matí, Espanya s’ha entrenat sota la tradicional i terrible calor de Krasnodar, a porta tancada. Fernando Hierro ha treballat els últims detalls abans de volar avui mateix cap a Moscou, on la selecció s’enfrontarà diumenge amb Rússia en els vuitens de final del Mundial, el primer capítol a vida o mort després d’un inici titubejant.

"No podem viure amb la por de fallar, volem donar velocitat a l’equip i tenir la possessió per desarmar el rival. El Mundial no es perd, es guanya i punt", ha proclamat Thiago, que ha llançat després un contundent missatge als periodistes: "¡Som Espanya, cony! ¡Si no ajudeu..! No dic que amagueu res, però si no ajudeu", ha sentenciat recordant que "ningú no diu que Espanya va remuntar el partit" contra Portugal.

Recalcar allò positiu

És el mateix missatge que ha anat calant els últims dies a la luxosa acadèmia de Krasnodar. Feta, això sí, l’autocrítica corresponent per l’irregular camí de la selecció en aquest Mundial.  "Soc molt realista. Hem sigut primers, però no hem fet el millor futbol. Faig autocrítica, estem a vuitens i potser no tornem a ser aquí. Hem d’aprofitar el moment, divertir-nos, lluitar", ha proclamat Thiago, que ha recordat que el gol de l’Iran "el va anul·lar primer l’àrbitre, abans que el VAR".

"Soc molt realista. Hem sigut primers, però no hem fet el millor futbol. Faig autocrítica" (Thiago)

Després, ha tornat a l’eix del discurs. "Estem tots lluny de casa i en teoria tots volem guanyar. Hi ha un partit dolent, errades... No hem elaborat el millor futbol, però cony. Si no ajudeu, si no feu que l’opinió pública estigui amb nosaltres, és més difícil", ha recalcat el migcampista del Bayern de Munic. "Oblideu-ho, estem tots junts, no hi ha cap altra manera", ha afegit després.

"No es diuen les coses bones. Hi ha moltes coses dolentes, però també moltes de bones. Oblideu-ho. Estem tots junts. Si esteu tota l’estona buscant coses negatives, és més difícil", ha recordat Thiago, que no ha volgut abordar la seva posició en el grup. Entra i surt de l’onze inicial sense tenir continuïtat. "Per a mi seria un pal no passar a quarts. Som 23 animals esperant l’oportunitat de jugar, però el pal és no passar", ha precisat.

"De Gea treballa com un puto animal. La confiança en ell és gegant" (Thiago)

Notícies relacionades

Després, ha sortit en defensa dels seus companys. Primer ha començat amb Diego Costa. "Malgrat la seva imatge al camp, on és agressiu i intens en el bon sentit, després és un tros de pa, afectuós, divertit...". Tot seguit, s’ha centrat en la controvertida figura de David de Gea, el porter que viu el Mundial al centre de l’huracà pel seu error contra Portugal.

"Si heu vist partits del United o de la selecció es pot comprovar que és un porteràs. Fer una autocrítica també i valorar el gran porter que és", ha dit Thiago als periodistes. "Les vegades que ha sigut el millor porter a la Premier. Treballa com un puto animal. La confiança en el David és gegant. Tenim tres porterassos".