TOTS TENEN OPCIONS

Nigèria guanya Islàndia i dona vida a l'Argentina

Les opcions de l'albiceleste rebroten, encara que Messi i companyia jugaran un duel a vida o mort amb els africans

jdomenech43909734 topshot   nigeria s forward ahmed musa celebrates after scor180622194135

jdomenech43909734 topshot nigeria s forward ahmed musa celebrates after scor180622194135 / MARK RALSTON

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Ahmed Musa, un petit davanter que juga al CSKA de Moscou, passa a ser una divinitat. Per a Nigèria, convertit en el millor golejador en els Mundials, i per a l’Argentina. Els dos gols que va endinyar-li a Islàndia van tenir un valor multiplicat. Nigèria va cobrar totes les opcions de classificació i en va brindar moltes a l’Argentina, enfonsada en la depressió.

La delegació albiceleste, afusellada a insults i humiliacions des de la catastròfica derrota contra Croàcia, pot passar a vuitens com qualsevol de les favorites. Malgrat tot. Gràcies a Musa, tot s’ha de dir. Però haurà de guanyar-se el pas en un duel cara a cara, a cara i creu, amb Nigèria. Serà dimarts que ve.

Tots tenen opcions

Musa va agitar el grup D com una coctelera i ara és un galimaties en què els quatre equips tenen més o menys possibilitats de classificar-se.

L’Argentina es classificarà si guanya Nigèria i haurà de fer-ho per un gol més que Islàndia si aquesta venç Croàcia

Croàcia, amb sis punts, té un lloc assegurat. L’Argentina serà segona si guanya a Nigèria i Islàndia no guanya a Croàcia. Si guanyés Islàndia, la victòria albiceleste sobre Nigèria hauria de ser per un gol més que l’hipotètic triomf dels nòrdics. Si acaben empatats a 4 punts, decidirà la diferència entre gols marcats i encaixats (1-3 de l’Argentina i 1-2 d’Islàndia ara) i si la igualtat persisteix es miraria la quantitat de gols marcats. En darrer terme, el desempat es produirà pel menor nombre de targetes grogues. L’Argentina en suma tres i Islàndia cap.

Més fàcil ho té Nigèria, que depèn de si mateixa. Guanyant i empatant amb l’Argentina, acompanyaria Croàcia, tret que Islàndia golegés els balcànics. Islàndia passa si guanya i l’Argentina aconsegueix el triomf no superior al seu.

Amb un porter de 19 anys

Notícies relacionades

Tot això va aconseguir Musa, excel·lent en l’acabament. Molt millor que Ragnar Sigurdsson, que va disposar de les primeres oportunitats islandeses. El gol hauria ajudat a fonamentar la llegenda nòrdica i hauria reforçat els arguments morals per continuar defensant-se. Però es va creure obligada a portar la iniciativa, i es va descuidar en defensa. En un córner a favor, el rebuig va caure a Moses que va sortir disparat. Amb ell es va escapar Musa i el teva-meva entre tots dos va despullar els islandesos. El crit del gol va volar de Volgograd a Buenos Aires.

L’obligació d’atacar es va tornar, llavors, obligatòria. Nigèria, en la seva sisena participació en els set últims tornejos, ja té bagatge. Encara que el porter, Francis Uzoho, tingui 19 anys i hagi jugat aquesta temporada al Fabril, el filial del Deportivo. L’equip africà va contenir amb suficiència el seu rival, que tampoc no era un prodigi d’imaginació ofensiva, i Musa va rematar la feina en una escapada definitiva. 

Nigèria, 2 - Islàndia, 0 

<strong>Nigèria:</strong> Uzoho; Balogun, Ekong, Omeruo; Moses, Mikel, Ndidi, Etebo (Iwobi, m. 90), Idowu (Ebuehi, m. 46); Ineanacho (Ighalo, m. 85), Musa.