L'ESTRENA DEL GRUP H

Colòmbia s'estavella contra el Japó sense Yerry Mina

L'equip cafeter, que també va començar amb James a la banqueta, va jugar amb un menys des del minut 3

rpaniagua43843691 colombia s forward falcao challenges japan s midfielder mako180619151503

rpaniagua43843691 colombia s forward falcao challenges japan s midfielder mako180619151503 / FILIPPO MONTEFORTE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Segueixen les sorpreses al Mundial. El grup H, l’últim que faltava per completar la primera jornada, es va estrenar amb una altra ensopegada del favoritColòmbia es va estavellar contra el Japó (1-2) en un duel marcat per la segona expulsió més ràpida de la història dels mundials, la vermella vista per Carlos 'la Roca' Sánchez, el centrecampista de la Fiorentina que tan bé ha rendit a l’Espanyol en el tram final de Lliga.

Aquesta acció va condicionar un xoc que els asiàtics van acabar emportant-se per inèrcia. Els cafeters van resistir fins on van arribar les forces a Saransk. Yerry Mina, que només ha jugat sis partits oficials amb el Barça aquesta temporada, es va quedar a la banqueta, el seu hàbitat natural amb Ernesto ValverdeJames Rodríguez només va jugar l’última mitja hora. Colòmbia tremola.

Sense marge d’error

José Pékerman, el veterà tècnic argentí que dirigeix els colombians des del 2012, es va guardar fins a l’últim moment dues cartes. Sempre li ha agradat mantenir el misteri amb les seves alineacions per no atorgar la mínima concessió al col·lega rival.

James i Yerry Mina, a l’escalfament previ al duel entre Colòmbia i Japó / ESTEBAN BIBA (EFE)

Aquesta vegada, fins i tot, es va atrevir a despistar amb els seus elogis a Yerry Mina, que va acabar sent suplent. A la banqueta el va acompanyar el gran astre de la selecció, James Rodríguez, tot just recuperat d’unes molèsties al bessó, una zona sempre traïdora. Pékerman va preferir esperar. El Mundial és llarg, però el marge d’error s’ha estret molt.

La primera vermella

Sense Mina ni James va iniciar el duel Colòmbia, que si va comptar amb Mojica, el lateral esquerrà que ha brillat al Girona aquest curs. Les males notícies van arribar aviat per als grocs per l’expulsió de la Roca, que va refusar amb les mans un xut de Kagawa, que també va anotar el penal. L’acció va arribar després d’un rebuig del porter Ospina en un xutd’Osako. Va ser la primera vermella del torneig.

Mal panorama se li presentava al bloc groc, favorit en l’únic grup sense un campió del món. Però Colòmbia no es va esquerdar i va estar fins i tot a punt d’empatar amb una rematada de Falcao (m. 12). Pékerman es va agafar un temps per reflexionar i després de mitja hora va ajustar les peces amb un canvi meritori. Va prescindir de Cuadrado, una de les estrelles, i va ubicar el migcampista Wilmar Barrios. L’efecte immediat va ser positiu. Va millorar la consistència sud-americana i el Japó va començar a sentir-se atabalat en la creació.

La picardia de Falcao i Quintero

Les taules van arribar amb una doble acció de picardia. Una falta inexistent provocada pel veterà Falcao va ser transformada pel talentós Quintero, que va aprofitar el salt de la barrera per batre ras el porter.

Va reaccionar tard Kawashima i la tecnologia en la línia de gol va confirmar el que semblava evident. Va vibrar el rellotge de l’àrbitre Skomina i els seguidors colombians van marxar amb un somriure al descans, desitjosos de veure com més aviat millorJames  sobre la gespa del Mordòvia Arena.

Cop de cap letal d’Osako

Notícies relacionades

Aquest moment no va arribar fins al minut 58, quan l’interior del Bayern va substituir l’autor del gol. Abans, Ospina va desbaratar una bona acciód’Inui, el nou jugador del Betis (m. 56). Va afectar el cansament el combinat cafeter, que va començar a quedar desbordat pel seu rival.

Pékerman va apostar per Bacca en el seu últim canvi. Colòmbia va encarar el tram final amb tota la pólvora, però estavafosa. El Japó no va perdre la calma i va trobar la recompensa en un córner amb cop de cap d’Osako. James va malgastar l’última ocasió groga amb Yerry Mina oblidat a la banqueta. Potser té una oportunitat contra Polònia. La parella de centrals formada per Davinson Sánchez Murillo va ser un llast.

Colòmbia, 1; Japó, 2

<strong>COLÒMBIA:</strong> <span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px; background-color: rgb(244, 245, 246);"> Ospina (6); Arias (5), Davinson Sánchez (4), Murillo (4), Mójica (7); Carlos Sánchez (4), Lerma (6), Quintero (7), Cuadrado (5), Izquierdo (5); Falcao (7). Entrenador: José Pékerman (5). Canvis: Wilmar Barrios (6) per Cuadrado (m. 31); James (5) per Quintero (m. 59); Bacca (4) per Izquierdo (m. 70).</span>