FRANÇA-AUSTRÀLIA

El primer penal de VAR de la història dels Mundials

L'àrbitre uruguaià Cunha va consultar el vídeo i va considerar pena màxima una entrada a Griezmann en el límit de l'àrea

ecarrasco43786440 soccer football   world cup   group c   france vs australia 180616132615

ecarrasco43786440 soccer football world cup group c france vs australia 180616132615 / SERGIO PEREZ

1

França ha disfrutat del primer penal de la història dels Mundials de futbol assenyalat amb l’ajuda del videoarbitratge, el VAR. Durant el partit que la selecció francesa ha disputat aquest dissabte contra Austràlia a Kazan, l’àrbitre uruguaià Andrés Cunha ha recorregut a l’ajuda de la tecnologia per consultar una entrada de l’australià Risdon al francès Griezmann en el minut 56 que en principi no li havia semblat punible.

El videomarcador de l’estadi de Kazan que assenyala la revisió de la jugada. / AP

Una vegada revisat el vídeo, Cunha ha assenyalat el punt de penal. La falta realment ofereix dubtes fins i tot amb lupa, no només pel lloc on es produeix la jugada (el límit de l’àrea) com pel contacte del defensor a la cama del davanter de l’Atlètic de Madrid.

El mateix Griezmann ha transformat el llançament, i el gol ha posat per davant els francesos. Tanmateix, uns minuts després ha empatat Austràlia, també de penal, en aquest cas per unes mans del barcelonista Umtiti que han sigut tan clares que no han requerit el VAR. Al final, França s’ha emportat el partit per 2-1 gràcies a un gol posterior de Pogba.