SOMNI COMPLERT

Usain Bolt debuta a Old Trafford amb un gol de penal

El velocista jamaicà va participar en un partit benèfic amb una selecció de jugadors de la resta del món que es va enfrontar a un combinat anglès integrat per antics futbolistes i famosos

zentauroepp43700187 soccer football   soccer aid 2018   england v soccer aid wor180611105932

zentauroepp43700187 soccer football soccer aid 2018 england v soccer aid wor180611105932 / ANDREW BOYERS

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

Usain Bolt sempre ha somiat ser futbolista. Ara, el seu somni s’ha fet realitat. L’exvelocista jamaicà, retirat de l’atletisme després delsMundials de Londres de l’any passat, va ser el gran protagonista del partit benèfic que es va disputar a Old Trafford. Era un amistós, però Bolt se’l va prendre com ningú, ja que dos dels seus somnis estaven en joc: debutar com a futbolista i marcar a l’estadi del seu equip, el Manchester United. I els va aconseguir.

El vuit vegades campió olímpic va formar part d’una selecció de jugadors integrada per antics futbolistes i famosos, l’anomenat ‘equip de la resta del món’. D’aquesta manera, es va poder enfrontar amb un altre campió olímpic, Mo Farah. Tots dos van captar l’atenció de la premsa i dels assistents a l’estadi. Però Bolt va enlluernar per sobre de tots. Primer li van anul·lar un gol i es va quedar sense celebració a Old Trafford. Després, va complir el somni de marcar a l’emblemàtic estadi del seu equip des del punt de penal en una tanda que va acabar perdent. Però ja poc importava, el seu desig s’havia fet realitat.

La preparació, clau

Malgrat que fos un partit benèfic, Usain Bolt no va perdre l’oportunitat de preparar-se com un professional. Va entrenar diversos dies amb el Stromsgodset noruec, on es va sentir un futbolista més. Però el seu debut va arribar a Alemanya, quan el Borussia Dortmund li va obrir les portes de la plantilla del primer equip i li va permetre entrenar-se amb ells. Allà va fer els seus primers passos com a futbolista i es va preparar per entrenar amb el Manchester United, el club dels seus amors.

Fruit d’aquesta preparació, el plusmarquista mundial de 100 i 200 metres, que compartia equip amb exjugadors com Clarence Seedorf, Robert Pires, Éric Cantona, Robbie Keane, Touré Yaya, Edwim Van der Sar i Patrick Kuivert, va enlluernar el món amb el seu joc. També altres companys famosos com Juan Sebastián Verón, el xef Gordon Ramsay o l’actor Hayden Christen.

Remuntada sense premi

El partit el va començar dominant l’altre equip, un combinat anglès format, entre d’altres, pel cantant Robbie Williams, l’atleta Mo Farah, els exfutbolistes Michael Owen, David Seaman, Phil Neville, Jamie Redknapp i Robbie Fowler, comediants com Paddy McGuinnes i Lee Mack i el xef Joe Wicks. Ells es van avançar amb dos gols de Darrent Bent i Jeremy Linch.

Usain Bolt superant en velocitat el seu adversari en el partit benèfic / oli scarff

Notícies relacionades

I quan l’envit semblava sentenciat, la selecció mundial va remuntar amb gols de Robbie Keane, Juan Sebastián Verón i Clarence Seedorf. La resta del món va posar el 2-3 en el marcador i es va pensar que havia aconseguit la remuntada, però Michael Owen es va encarregar d’empatar el matx i portar-lo a la tanda de penals. Allà, els anglesos van estar més encertats.

L’altre gran protagonista

El partit benèfic disputat a Old Trafford va deixar una altra imatge per a la història, el retorn del francès Éric Cantona a l’estadi del que va ser el seu gran club. L’exfutbolista va ser rebut amb una gran ovació per part del que va ser el seu públic (de 1992 a 1997) quan va entrar al terreny de joc substituintTouré Yaya en el minut 73.