'PLAY-OFF' D'ASCENS

El Valladolid, més a prop de Primera

L'Sporting de Gijón, el Numància i el Saragossa també estan en la lluita per l'ascens a la Lliga Santander

En l'anada de les semifinals, els val·lisoletans van guanyar 3-1 l'Sporting, i el Numància i el Saragossa van empatar a un

zentauroepp43653681 graf5845  valladolid  07 06 2018   el defensa del sporting d180608124500

zentauroepp43653681 graf5845 valladolid 07 06 2018 el defensa del sporting d180608124500 / R GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

Amb l’UD Osca i el Rayo Vallecano ascendits, encara queda una plaça per a la Lliga Santander 2018-19. El Valladolid, l’Sporting de Gijón, el Numància i el Saragossa hi somien. De moment, amb l’anada de les semifinals dels ‘play-off’ acabada, els val·lisoletans són els que més a prop tenen el somni de Primera.

I és que, com en els últims partits a casa, el Valladolid, que venia de guanyar 2-0 l’Osasuna, va sortir a totes, exigint a l’Sporting de Gijón un ritme que va acabar resultant determinant. Els de Sergio González es van apoderar del perill, ocasió rere ocasió. Els de Gijón, per la seva banda, es van defensar sense problemes, fins que Calero va perforar la porteria. Aprofitant una empenta de Jaime Mata en una falta lateral, el val·lisoletà va recollir una centrada perfecte d’Hervía  i va donar per iniciat el cicló blanc-i-blau.

Amb el marcador estrenat, el Valladolid va començar a agradar-se i Hervías, que havia assistit en el primer gol, va executar una falta de manera prodigiosa i, com contra l’Osasuna, va enviar la pilota de nou a la xarxa, per la mateixa escaire. A la festa val·lisoletana s’hi va unir el de sempre, el pitxitxi de Segona, Jaime Mata, que va fer el tercer després d’una nova jugada d’Hervías. 

El partit semblava sentenciat. L’eliminatòria, també. Però quan tot indicava que el Valladolid marcaria el quart, la sort va caure del bàndol visitant i, després d’un error de Javi MoyanoJony va retallar distàncies i va tornar a ficar l’Sporting en l’eliminatòria. El mateix protagonista del gol, quan va acabar el partit, va remarcar la importància de marcar fora de casa, però també va recordar que "no es pot fer el ridícul així" en una eliminatòria de ‘play-off’. Per a la seva sort i la de tot l’Sporting, encara queda el partit de tornada; diumenge a les 20.30 a Gijón.

Numància-Saragossa, màxima igualtat

Pujar a Primera no és gens fàcil, les eliminatòries de 'play-off' exigeixen el màxim i això va quedar palès a Los Pajaritos, on el Numància i el Saragossa van firmar taules(1-1) en l’anada de la primera ronda dels 'play-off’ d’ascens a La Liga Santander.

El centrecampista del Saragossa, Javi Ros, disputa la pilota amb Pere Milla / Wilfredo García

Notícies relacionades

El partit, molt més igualat que el que es va disputar a Valladolid, es va resumir en els primers cinc minuts de joc, quan el conjunt aragonès es va avançar amb un colossal gol de falta directa d’Alberto Zapater Guillermo va empatar immediatament després per alNumància. A partir d’allà, la tranquil·litat es va apoderar del partit, fins als compassos finals, quan el matx es va convertir en un seguit d’anades i vingudes en què qualsevol dels dos equips hauria pogut marcar. El desequilibri arribarà dissabte a les 18.00 hores a La Romareda.

Els guanyadors de les dues eliminatòries s’enfrontaran en un últim partit, que decidirà qui obté la tercera plaça d’ascens a Primera. Aquesta final es jugarà en dos partits. El primer serà eldimecres 13 de juny a les 20.30 hores, el segon i definitiu, el dissabte 16 de juny a les 20.30 hores.