Confiscades navalles, bengales i barres de ferro als ultres de l'Olympique

Un vigilant ferit al coll i un altre en una mà a San Mamés

Aficionats violents francesos entren armes blanques i bengales a l'estadi

Ultres de l’Olympique apunyalen un guàrdia de seguretat a San Mamés. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Cinc vigilants de seguretat privada han resultat ferits per ultres del Olympique de Marsella durant la primera part del partit entre l'Athletic Club de Bilbao i l'equip francès. Un dels vigilants ha sofert un tall al coll quan treballava al voltant de la porta 21 de l'estadi de Sant Mamés, i ha estat evacuat en ambulància fins a l'hospital de Basurto, mentre dos grups d'antidisturbis de l'Ertzaintza carregaven a la porta 20, tractant de treure del recinte un grup de seguidors violents. Un altre vigilant ha sofert nombrosos cops, i presenta una ferida en una mà, per la qual, posteriorment, també ha estat portat a l'hospital. L'estat de cap dels dos revesteix gravetat, informen fonts de la policia basca. Els ertzaines han detingut  un hooligan de l'Olympique com a presumpte autor de la primera agressió, i per identificar-los s'han servit de les càmeres instal·lades a l'estadi.

Sgons les fons policials, el vigilant ferit de més consideració va patir un tall al coll amb la traveta metàl·lica del cinturó del seu agressor. Tres vigilants més de la seguretat privada de l'estadi han resultat ferits també, a més dels dos evacuats, però no han necessitat trasllat a l'hospital.  

Notícies relacionades

 L'eloqüència d'aquestes imatges defineix bé què és un partit d'alt risc. Quan faltava una hora per al començament del partit d'Europa League entre l'Athletic i l'Olympique, l'Ertzaintza ha incautat entre els ultres gals tots aquests inquietants objectes: cinc navalles, deu bastons metàl·lics de diversa consistència, una bossa de pilotes de golf (solen llançar-les amb una mera de tirador) i nombroses bengales i un altre material pirotècnic tant de fabricació francesa com espanyola.

Navalles dels ultres.

Tres-cents ultres de l'Olympique han anat a Bilbao per presenciar el partit. La ciutat els ha rebut encara traumatitzada per la mort, el passat dia 22 de febrer, de l'ertzaina Inocencio Alonsoertzaina, que va patir una aturada cardiorespiratòria en plena batalla campal entre seguidors violents de l'Athletic i de l'Spartak de Moscou.

Pilotes de golf confiscades pels agents.

Bastons metàl·lics dels radicals.