GEST COMPROMÈS

Guardiola accepta la sanció de la Federació pel llaç groc

El tècnic català seguirà lluint el símbol abans i després dels partits, però no a l'àrea tècnica

2
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

Pep Guardiola ha acceptat aquest dilluns la sanció, encara per determinar, de la Federació Anglesa de FutbolFederació Anglesa de Futbol. El tècnic català no s'ha disculpat per portar el llaç groc, però en el seu escrit de resposta ha reconegut que ha infringit les normes i que acceptarà qualsevol tipus de sanció. L'acceptació és una postura que Guardiola ja va avisar en primera instància, abans fins i tot de qualsevol rumor de penalització per part del màxim organisme del futbol anglès.  

La FA ha emès un breu comunicat dues hores després de la finalització del període d'apel·lació per a Guardiola. Han explicat que el pròxim pas serà un intercanvi de papers entre les parts, sense data específica, per determinar la sanció. El City avisa que l'acceptació no s'ha de considerar una disculpa, però que el seu entrenador acatarà les regles del país en què està treballant. Guardiola ha detallat que en els partits posteriors al del Wigan -quan se li va obrir expedient-, tot i dur-lo, el llaç groc no ha sigut visible a l'àrea tècnica.

És únicament durant el transcurs del partit quan Guardiola té prohibit exhibir-lo. Contra l'Arsenal, en la final de la Copa de la LligaCopa de la Lliga, se'l va tapar amb la bufanda, tot i que va cometre la indiscreció de mostrar-lo en la sortida dels equips. El va tornar a amagar contra els 'gunners' a la Premier. Aquest diumenge, contra el Chelsea, l'única insígnia visible en la vestimenta del tècnic del City va ser una flor groga de l'associació Marie Curie en la lluita contra el càncer. El Manchester City ha escrit a la FA per destacar la inconsistència de la reglamentació i el club apunta que el Pep té permès portar el llaç fora dels 90 minuts a la banda.

"¿On posem la ratlla?"

Notícies relacionades

Les diferències de Guardiola i la FA van quedar exposades després de les polèmiques declaracions de Martin Glenn, el seu màxim executiu, a ZuricMartin Glenn. Aquest últim va distingir entre el 'poppie', le rosella amb què el futbol anglès homenatja cada any els caiguts britànics en conflictes bèl·lics, i el llaç groc. "La rosella no és un símbol que causi divisió", va dir. "En canvi, sí que en causen símbols religiosos forts, com l'Estrella de David, o l'esvàstica, o alguna cosa de Mugabe en una samarreta. Aquestes són les coses que no volem”. Glenn va afegir que el llaç groc de Guardiola reflecteix un posicionament polític. "¿On posem la ratlla? ¿S'ha de permetre un símbol de l'UKIP? ¿S'ha de permetre un símbol d'ISIS?".

Aquests paral·lelismes van aixecar polseguera. De fet, Glenn va haver de rectificar i demanar perdó a la comunitat jueva per incloure l'Estrella de David al costat de la resta d'exemples. En canvi, no va desmarcar el llaç groc del seu polèmic posicionament.