JA HI HA EQUIP DE TREBALL

El VAR s'implanta per a la temporada 2018-2019

La federació anuncia en un comunicat que ha arribat a un acord amb la LFP per desenvolupar el sistema de videoarbitratge

rpaniagua42361872 files  in this file photo taken on january 9  2018 refeeres 180302173148

rpaniagua42361872 files in this file photo taken on january 9 2018 refeeres 180302173148 / VALERY HACHE

1
Es llegeix en minuts

La Federació Espanyola de Futbol i la Lliga de Futbol Professional han acordat aquest divendres la implantanció del VAR (video assistant referee) a falta de l'aprovació definitiva de la International Football Association Board (IFAB) per a la implantació del sistema la temporada 2018/2019, segons informa la federació en un comunicat oficial.

Les dues organitzacions han designat l'equip de treball per a la posada en marxa del projecte, que estarà integrat per Carlos Velasco com a director del projecte i instructor arbitral; Sergio Sánchez com a director Tecnològic i de Televisió, i Carlos Clos Gómez, també a càrrec de la instrucció arbitral.

Centre d'operacions a Las Rozas

Així mateix, les dues organitzacions han acordat que el futur VOR (Centre de VIdeooperacions) s'ubicarà a la Ciutat del Futbol de la federació, al municipi madrileny de Las Rozas, i ja s'han iniciat els treballs previs per a la instal·lació. La federació també informa que el proveïdor tecnològic escollit serà l'empresa Mediapro. La Lliga es farà càrrec dels costos generats en la posada en marxa i el desenvolupament del projecte.

"A partir d'aquest divendres, dia 2 de març, els àrbitres i àrbitres assistents de Primera Divisió començaran la fase off line de formació tècnica, que inclou l'estudi del protocol del VAR, pràctiques en simuladors i la realització d'entrenaments de vídeo a través de partits off line sense connexió ni comunicació amb els estadis, de manera que això no afectarà ni tindrà repercussió en el desenvolupament dels partits", afegeix la federació.

Eina d'assistència arbitral

Notícies relacionades

El VAR és una eina d'assistència arbitral que actualment està en fase d'experimentació en diverses competicions de tot el món, entre elles les de la FIFA, i que per això probablement serà utilitzada en el Campionat del Món de Rússia, que es disputarà l'estiu que ve. Bàsicament permet que un àrbitre assistent de vídeo pugui alertar l'àrbitre principal d'errors clars i obvis que hagi pogut cometre en quatre supòsits: jugades de gol, decisions de penals, targetes vermelles directes i confusió d'identitat d'un jugador.

"La decisió final sempre correspon a l'únic àrbitre present en el partit, que és el que hi ha al terreny de joc", conclou la federació en el seu comunicat.