CATALUNYA A LA PREMIER

Guardiola només es traurà el llaç groc si l'hi demana el City

El tècnic supedita la reivindicació a una ordre de la directiva i al rendiment de l'equip

zentauroepp41375460 manchester city manager josep guardiola celebrates towards f180301123349

zentauroepp41375460 manchester city manager josep guardiola celebrates towards f180301123349 / Rui Vieira

1
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola acceptarà treure's el llaç groc amb què reclama la llibertat dels presos polítics catalans si l'hi sol·licita la directiva del Manchester City o si comprovés que la reivindicació afectés la marxa de l'equip, actualment líder de la Premier. 

La Federació Anglesa de Futbol (FA) va obrir divendres passat un expedient al tècnic per portar en partits oficials el llaç símbol de protesta per l'empresonament dels Jordis' -Jordi Sànchez i Jordi Cuixart-, a la presó des de fa més de quatre mesos, i de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i de l'exconseller Joaquim Forn, empresonats des del 2 de novembre.

Manifestació per la llibertat dels Jordis a Barcelona. / ÁLVARO MONGE

"És més important el que passi amb l'equip que la meva opinió personal. Crec que no passarà, però si els meus caps m'ho demanen, ho acceptaré. Ells manen. No vull afectar el meu club", ha declarat el tècnic.

Resposta per carta i en persona

Guardiola respondrà amb una carta a la FA, que ja va advertir l'entrenador del City sobre l'ús de símbols amb rerefons polític, cosa que vulnera les regles de la federació. El tècnic sempre ha declarat que no li importava ser suspès per lluir el llaç groc. 

"No he tingut contacte amb ells, però els escriuré una carta explicant-los la meva posició. Estic disponible per reunir-me amb la FA. No hi ha cap problema", ha dit el tècnic català.

El màxim organisme del futbol anglès va detallar divendres que Guardiola havia exhibit un "missatge polític" en la seva vestimenta, "específicament un llaç groc", i li va atorgar un termini fins dilluns que ve, 5 de març, per respondre.

Diumenge passat, Guardiola va lluir el llaç a l'estadi de Wembley (Londres) abans, durant i després de la final en què el City va conquistar la Copa de la Lliga davant l'Arsenal (3-0), el seu primer títol amb Guardiola des que va arribar a Anglaterra.

6.000 llaços exhibits a Wembley

Notícies relacionades

La vigília del duel, el Comitè de Defensa de la República Catalana (CDR) a la capital britànica va repartir als voltants de l'estadi prop de 6.000 llaços grocs entre els aficionats interessats.

"Estic molt agraït amb tots els aficionats del Manchester City que van portar el llaç groc a Wembley. No tenien per què fer-ho perquè estan en un altre país i no hi estan involucrats, però ho aprecio molt i estic content que entenguin la situació", ha declarat Guardiola.