Guardiola posa el llaç al primer títol a Anglaterra

El Manchester City goleja l'Arsenal en una final que va dominar en tots els sentits a Wembley

marcosl42318053 soccer football   carabao cup final   arsenal vs manchester 180225201617

marcosl42318053 soccer football carabao cup final arsenal vs manchester 180225201617 / CARL RECINE

2
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / LONDRES

Wembley no li falla mai a Guardiola. No podia acabar de cap altra manera el retorn de Pep Guardiola a una final a l’icònic temple del futbol anglès. Va ser l’escenari del seu principal triomf com a jugador i més tard com a entrenador. A la tercera, va ser l’escenari del seu primer títol a Anglaterra.

En una tarda on totes les mirades estarien posades en la seva persona, especialment per l’amenaça de sanció de la FA per lluir el llaç groc a favor dels presos polítics, el City va continuar la seva marxa triomfal i es va desfer d’un tímid Arsenal a la Copa de la Lliga (0-3).

22 TÍTOLS / Guardiola va deixar clara la seva intenció de continuar duent el llaç a l’arribada a l’estadi, desafiant la possible sanció de la Federació. El tècnic del City va tenir el suport d’aficionats citizens que també el van lluir gràcies al subministrament d’un grup organitzat de catalans que en van repartir als afores de l’estadi. I amb el llaç posat va besar el seu primer trofeu a Anglaterra, i ja en són 22 en la seva carrera: en va guanyar 14 amb el Barça en quatre anys al Camp Nou, set amb el Bayern Munic en tres anys a Alemanya i ara alça el primer a Anglaterra.

Era una final típica sobre la gespa, amb alta intensitat, entrades dures i pèrdues de pilota impròpies de dos equips tècnics. A la grada l’ambient va ser una mica decebedor malgrat els més de 85.000 espectadors, amb dues aficions poc actives llevat en els moments especials.

DE BRAVO A AGÜERO / De la manera més inesperada, el City va obrir el marcador amb el gol més directe de la temporada. Claudio Bravo va servir des de la seva àrea i Agüero, mesurant millor la caiguda de la pilota d’un Mustafi que ni va saltar, se la va endur i la va picar per sobre d’Ospina. 

Notícies relacionades

Si el primer temps va tenir alternatives, el segon va ser una exhibició dels citizens. L’avantatge els va donar tranquil·litat per mostrar el seu millor futbol. L’Arsenal es veia obligat a fer un pas enrere i els gols de Kompany i David Silva van certificar el domini celeste. El capità belga, aprofitant un xut de Gundogan, va sentenciar la final; amb el de l’interior espanyol, els seguidors de l’Arsenal es van quedar muts i van començar a marxar de les grades.

L’any passat, el City va caure a Wembley, a la semifinal de la Cup, i precisament contra l’Arsenal. No en una final, on Guardiola celebra el tres de tres. El seu equip va demostrar estar a anys llum dels altres. El primer títol podria simbolitzar l’inici d’una era daurada per al tècnic català a Anglaterra, amb la copa sota el braç i una Premier que té molt encarrilada. H

Arsenal - Manchester City (0-3)

<strong>Arsenal</strong>: Ospina, Koscielny, Mustafi, Chambers; Bellerín, Xhaka, Ramsey Monreal; Özil, Wilshere, Aubameyang.<br/><strong>Canvis</strong>: Kolasinac per Monreal (m. 25); Welbeck per Chambers (m. 65); Iwobi per Ramsey (m. 71).<br/><strong>Tècnic</strong>: Arsène Wenger.<br/><strong>Manchester City:</strong> Bravo; Walker, Kompany, Otamendi, Danilo; Gundogan, Fernandinho, Silva; De Bruyne, Agüero, Sané.<br/><strong>Canvis</strong>: Bernardo Silva per Fernandinho (m. 51); Gabriel Jesus per Sané (m. 76); Foden per Agüero (m. 87).<br/><strong>Tècnic</strong>: Pep Guardiola.