TAULES A RIAZOR

Un Espanyol de pena aconsegueix un afortunat empat davant el Depor

Diego López, que va parar un penal, evita la derrota d'un equip sense ànima (0-0)

rpaniagua42287993 graf8377  a coru a  23 02 2018   el portero del espanyol die180223233146

rpaniagua42287993 graf8377 a coru a 23 02 2018 el portero del espanyol die180223233146 / Cabalar

2

L’Espanyol va tornar a sumar ahir a la nit un empat afortunat en una decebedora segona volta en què segueix en la mediocritat i el desastre. El Depor, el penúltim de la Lliga i el més golejat, semblava un rival de Champions en una segona part nefasta de l’equip periquito, que va tornar a recórrer a Diego López (0-0) per evitar un fiasco.

És complicat mostrar una imatge més trista que l’exhibida per l’Espanyol després del descans a Riazor. El conjunt blanc-i-blau va fer pena. Davant la defensa més fràgil del campionat, la d’un equip que ja suma 10 jornades sense guanyar i dos punts dels 21 últims, l’Espanyol va xutar una vegada a porta. El quadro gallec va topar dues vegades amb els pals i va fallar un penal contra un adversari sense clarividència que va acabar el partit allunyant pilotes de mala manera, com el clàssic equip de Regional que defensa un punt penjat del travesser. Va ser lamentable.

L’Espanyol pot donar-se per satisfet amb el puntet davant el Depor, al qual ha de considerar un rival directe en la lluita per la permanència, l’objectiu realista d’un equip gris que no redreça el rumb de cap manera. El següent rival, el Madrid a Cor­nellà dimarts que ve, tampoc convida a l’optimisme, encara que els millors moments del quadro català s’han viscut precisament davant l’altre gran de la Lliga, un Barça que va caure al feu periquito a la Copa.

L’Espanyol suma set jornades sense guanyar i ha encadenat quatre empats consecutius. S’ha oblidat de guanyar l’equip de Quique Sánchez Flores, que va recuperar Piatti en l’onze titular. L’argentí va ser dels pocs salvables d’un conjunt que només va tenir vida a la primera part. Potser hauria anat millor si l’àrbitre hagués expulsat Andone per una salvatge entrada a Víctor Sánchez (m. 16) que només va ser castigada amb la groga. Baptistao va desaprofitar després la millor oportunitat periquita (m. 24) i Cartabia va topar amb el pal en un fort xut amb l’esquerra que tenia batut Diego López (m. 28).

APAGADA PERIQUITA

El pas per vestidors va propiciar una desconnexió inexplicable de l’Espanyol. Després d’una primera part decent en va arribar una segona d’horrible, sobretot després de l’innocent penal de Granero sobre Lucas Pérez (m. 63). El jugador cedit per l’Arsenal va agafar la responsabilitat i Diego López va volar de meravella per repel·lir el llançament en una acció similar a la que va tenir davant Leo Messi a la Copa. Una gran aturada.

La mà salvadora no va servir per despertar als periquitos. Al contrari. L’Espanyol es va ficar a la cova davant l’empenta d’un rival que es jugava la vida i va atacar amb cor. Només la fortuna i la ineficàcia d’homes com Andone i Adrián va evitar la debacle del conjunt de Quique. El punta romanès va enviar una pilota al travesser (m. 77) amb tota la porteria per a ell, mentre que Diego va tornar a agegantar-se per aturar un xut enverinat de Lucas (m. 81). No hi va haver forma de batre el fantàstic porter gallec, un veterà que va viure a l’ombra de Pau a la primera meitat de Lliga però ha sabut esperar el seu moment. Va salvar molts punts la temporada passada i ara torna a fer-ho. Ahir va tancar amb clau.