ELS VUITENS DE CHAMPIONS

Tot a una carta

El Madrid es juga l'única carta de la temporada amb un PSG assedegat de glòria i convençut de poder assaltar el Bernabéu

Zinedine Zidane i Unai Emery intenten abstreure's de la tensió d'una eliminatòria de la qual depèn el seu futur a la banqueta

undefined42058017 epa8625 saint germain en laye francia 13 02 2018 los j180213192031 / ETIENNE LAURENT

undefined42058017 epa8625  saint germain en laye  francia   13 02 2018   los j180213192031
undefined42052865 graf408  madrid  13 02 2018   los delanteros del real madrid180213191942

/

3
Es llegeix en minuts
A. Merino / C. F. Marcote

El desafiament està servit. El campió rep al Bernabéu l’aspirant amb més pressa per arribar a la glòria, l’equip humiliat pel Barça la temporada passada, que arriba amb tanta pressió o més que el conjunt blanc amb l’objectiu de sortir llançat cap a la conquista d’Europa. Al davant, el Madrid, amb la Lliga en els llimbs i fora de la Copa del Rei, es juga la temporada en una cita que pot fer saltar pels aires el projecte de Zinedine Zidane després dels cinc títols aconseguits l’any passat. Ho sap Cristiano Ronaldo, que sembla estar esmolat, igual que Neymar, que es declara ansiós des de fa dies pensant en el partit que concita l’atenció de tot el món.

S’han acabat les apostes. La mare de totes les batalles està servida per mesurar el campió de tres de les quatre últimes edicions de la Champions amb un equip dissenyat a cop de talonari que no pot esperar més per enfilar-se a dalt de tot. El PSG vol menjar-se un Madrid amb una forta càrrega d’ansietat, però que exhibeix molta més experiència en aquesta classe de partits, així com el pes de la seva història, de les 12 Copes d’Europa conquistades i un poder de reacció en una competició feta a mida que el fa aixecar-se quan sembla mort. La necessitat de no abaixar el teló de la temporada el 6 de març, quan es juga la tornada, és aclaparadora, tot i que Zidane i els seus jugadors reiteren que aquesta classe de partits són els que els poden anar més bé ara per ara per recompondre la figura.

Dissenyat per al gol

«Jugarem sense pensar en el partit de tornada», afirma Cavani, una de les peces de la MCN (Mbappé, Cavani i Neymar), que té projectat el seu repte a la BBC (Bale, Benzema i Cristiano).  L’equip d’Unai Emery està dissenyat per al gol. Té prou pólvora per generar una gran explosió davant d’un rival que suma sis partits consecutius sense deixar la porteria a zero i que ha encaixat set gols a partir del minut 82. 

Sense Thiago Motta, que acaba de sortir d’una llarga lesió i no ha entrat en la convocatòria tot i haver-se exercitat amb normalitat en l’últim entrenament, Emery prepara un centre del camp potent amb Verratti, Lo Celso i Draxler al davant d’Alves, Marquinhos, Kurzawa i Thiago Silva, que es va quedar fora en l’últim enfrontament de Lliga.

Ratificació

Tot aquest armament de l’equip parisenc, que afronta la seva sisena presència consecutiva en vuitens, està subjecte a un procés de maduresa en una plantilla en què només Neymar, Di María i Alves saben què és aixecar una Champions. Per al PSG, que no oblida la seva eliminació en vuitens la temporada passada a mans del Barcelona després de guanyar 4-0 a casa i encaixar un 6-1 al Camp Nou, el seu pas pel Bernabéu suposa l’oportunitat de ratificar que ara pot fer caure els grans amos del vedat europeu.

Notícies relacionades

No s’espanta sobre el paper l’equip de Zidane, que s’empara en els 17 enfrontaments en què s’ha mantingut invicte al Bernabéu en competició europea o en els 33 partits guanyats a casa a la Champions dels 39 disputats –només va perdre 3-4 davant el Schalke en vuitens la temporada 2014-15–. El conjunt blanc busca la vuitena presència consecutiva a quarts amb un  Ronaldo que sembla que torna a entonar-se de cara al gol després del seu primer triplet de la temporada davant la Reial. En la Champions ja  ha fet nou dianes en sis partits, xifra que el situa com a màxim golejador.

A ell s’agafa Zidane i també a la posada en escena del seu equip davant la Reial. «Tant de bo sortim així davant el PSG», va apuntar Zidane, que afronta la transcendental cita amb la confiança que li dona haver aixecat dues Champions. «No és una final per a mi, ni un duel entre Neymar i Cristiano. Tampoc és important el dibuix», assegura el tècnic francès, que sembla estar per sobre del que pugui passar en una eliminatòria clau per a la seva trajectòria com a tècnic. «No he de demostrar res», afirma.