CONTRATEMPS

Nani Roma abandona el Dakar després d'un aparatós accident

El pilot ha hagut de ser evacuat a un hospital de Lima

nani

nani
zentauroepp41529405 nani roma180108215906

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'inici del ral·li no ha sigut el millor per a l'armada espanyola. Aquest dilluns Nani Roma s'ha hagut d'acomiadar de la prova al patir un aparatós accident mentre rodava a gran velocitat per les dunes del desert del Perú, fent diverses voltes de campana amb el seu Mini (foto) i ser evacuat a un hospital de Lima, mentre el seu copilot, Àlex Haro, ha portat el cotxe a la meta.

Per la seva part, en motos, el britànic Sam Sunderland (KTM), guanyador del Dakar 2017, ha pres a Joan Barreda (Honda) el liderat del ral·li sud-americà després que el pilot valencià, que obria pista després de guanyar diumenge, perdés 27 minuts respecte al guanyador i nou líder.  

Joan {'Nani'} Roma (Mini) ha tingut l'accident durant la tercera etapa. El seu cotxe ha fet diverses voltes de campana mentre rodava a gran velocitat per les dunes del desert del Perú, han informat {Efe} fonts del seu equip.

Roma ha sigut evacuat d'emergència a una clínica de {Lima} des de la rodalia de la ciutat d'Ica, on s'acabava el tram cronometrat de la tercera etapa, que es disputava entre els municipis peruans de {Pisco} i {San Juan} de {Marcona}.

Primera avaluació

Els metges han determinat en una primera avaluació que Roma no està en les condicions òptimes per continuar la cursa i serà sotmès a més exàmens a la capital peruana, a unes quatre hores de carretera de l'indret on s'ha accidentat.

L'accident ha passat a pocs metres del final de l'especial del dia, que tenia 296 quilòmetres cronometrats amb un recorregut eminentment sobre dunes.

Encara que el copilot de Roma, Àlex Haro, es troba aparentment en bon estat i ha pogut conduir l'automòbil fins al final de l'etapa, és necessari que el pilot també estigui dins del cotxe perquè l'organització pugui donar al català l'etapa com a completada.

Notícies relacionades

Roma havia declarat aquest diumenge que el seu inici de Dakar no era el desitjat, ja que en la segona etapa havia perdut molt de temps al quedar atrapat en una duna i haver xocat després amb una altra, en un sector molt semblant al lloc on avui ha acabat accidentat.

El doble campió del Dakar, un en motos (2004) i l'altre en cotxes (2014), havia acabat la primera etapa celebrada dissabte en tercer lloc, i després de la mala jornada de diumenge esperava remuntar posicions els següents dies.