L'INICI DE L'AVENTURA

Sunderland s'emporta la primera etapa del Dakar

El vigent campió domina els 31 quilòmetres cronometrats i Joan Barreda acaba quart

lmendiola41496778 red bull ktm factory team s british biker sam sunderland  r 180106222636

lmendiola41496778 red bull ktm factory team s british biker sam sunderland r 180106222636 / CRIS BOURONCLE

1
Es llegeix en minuts

El britànic Sam Sunderland (KTM), vigent campió del Dakar, es va imposar ahir en motos en la primera etapa de la nova edició del ral·li, entre les ciutats peruanes de Lima i Pisco, i va quedar davant del francès Adrien Van Beveren (Yamaha) i el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna). Sunderland va completar els 31 quilòmetres cronometrats en 20 minuts i 56 segons, amb la qual cosa va superar en 32 segons Van Beveren i 55 segons Quintanilla.

En quarta posició, a un segon de Quintanilla, hi va quedar el pilot espanyol Joan Barreda (Honda), mentre que l’argentí Franco Caimi (Yamaha) va ser setè, a un minut i 30 segons del líder.

El bolivià Daniel Nosiglia (KTM) va finalitzar a la vuitena posició, l’argentí Kevin Benavides (Honda) va acabar en el desè lloc i l’espanyola Laia Sanz (KTM) va ser dotzena, a 3 minuts i 15 segons del primer lloc.

Al-Attiyah, en cotxes

El qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo) es va endur la victòria en cotxes, mentre que l'esperat Sebastien Loeb (Peugeot) va perdre més de 5.37 minuts a la general arran de problemes amb els frens del seu vehicle.

Al-Attiyah, amb el seu copilot francès Matthieu Baumel, va acabar els 31 quilòmetres d'aquesta primera etapa, marcats per la sorra, en 21.51 minuts, davant de l'holandès Bernhard Ten Brinke i el peruà Nicolas Fuch (Borgward).

Primer abandonament

El Dakar 2018 va començar amb un llarg tram d’enllaç de 242 quilòmetres, en el qual ja es va registrar el primer abandonament, ja que l’alemany Juergen Droessiger (KTM) va tenir un accident que el va deixar fira de la carrera a la primera ocasió.

Notícies relacionades

Malgrat la seva brevetat, l’especial d’aquesta primera etapa no va estar exempta de riscos, perquè va començar al migdia i el sol estava en el seu zenit, la qual cosa dificultava la visió del terreny i el pendent de les dunes.

La dificultat augmentarà avui amb la segona etapa, d’una longitud més típica del Dakar, ja que tindrà 279 quilòmetres, dels quals 267 seran cronometrats. A més a més, la jornada tindrà la particularitat que els cotxes sortiran primer, de manera que els motociclistes es trobaran amb el terreny maltractat per les rodes dels automòbils.