DEBAT A LA XARXA

L'aleví de la UD Las Palmas goleja 47-0 i indigna el futbol base

La golejada del conjunt canari ha reobert el debat sobre si s'han de permetre resultats tan contundents en les categories inferiors

las-palmas

las-palmas

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

Cap de setmana de polèmica en el futbol canari. La golejada, 47-0, de l'equip aleví B de la UD Las Palmas davant Las Coloradas ha reobert el debat sobre si s'han de permetre resultats tan contundents en el futbol base. Sempre s'ha dit que les categories inferiors estan per formar jugadors i persones. Que el que importa és que els nens es diverteixin i facin esport. I que el resultat és el menys important.

Per això, després del resultat d'aquest cap de setmana, les xarxes s'han omplert de crítiques en què es qüestiona el reglament del futbol base, que permet resultats com el 47-0 de la UD Las Palmas. Molts internautes consideren que els nens no aprenen amb golejades com les d'aquest cap de setmana. Ni els que guanyen, ni els que perden. Perquè els primers actuen sense compassió sobre els segons. I els perdedors poden acabar sense ganes ni ànim de seguir jugant a futbol.

Haurien d'haver afluixat

Notícies relacionades

Les crítiques no només han anat dirigides al reglament, sinó que la Federació Canària i la mateixa UD Las Palmas s'han vist involucrades en la polèmica. La superioritat groga en les categories base de Canàries és un fet habitual. Els seus equips sempre acaben guanyant els campionats, gairebé sempre sense oposició, cosa que sol passar amb els conjunts base dels grans equips espanyols.

No obstant, la superioritat de la UD Las Palmas es tan gran que des del club de Las Coloradas s'han queixat que la competició els obligui a jugar contra equips tan superiors. Com també ho han fet de l'actitud dels entrenadors canaris, que després del 24-0 del descans no van demanar als seus jugadors que abaixessin el ritme, sinó tot al contrari. La pressió va seguir, ben amunt, i el marcador es va engrandir fins al 47-0 final.